Prima pagină / Lucruri / Societate  /  „Casa Speranțelor” din Soroca și Clubul Sportiv „Atletica” din Tiraspol au construit un nou „pod” pentru ambele maluri ale Nistrului

„Casa Speranțelor” din Soroca și Clubul Sportiv „Atletica” din Tiraspol au construit un nou „pod” pentru ambele maluri ale Nistrului imprimare

06.11.2019  

În cadrul proiectului „Construim punți, depășim barierele”, împreună cu Fundația Est-Europeană, Centrul de Asistență Socială „Casa Speranțelor” din Soroca și Clubul Sportiv din Tiraspol și-au unit puterile, construind un nou pod pentru ambele maluri ale Nistrului.

Centrul de protecție socială „Casa Speranțelor”” din Soroca deservește mai mult de 60 de persoane cu deficiențe de vedere, iar prin participarea în cadrul proiectului Depășim barierele împreună a fost posibilă construirea unei săli de sport și achiziționare de echipament sportiv. 

„Nu este un secret faptul că persoanele cu deficiențe de vedere au nevoie, în primul rând, de socializare. Am reușit să restaurăm parțial pereții blocului, am achiziționat echipamente sportive, biciclete, calculatoare specializate, mobilier și camerele au fost restaurate. Rezultatul participării noastre este de față și, desigur, fără dorința unor persoane cu deficiențe de vedere, nu s-ar fi întâmplat nimic”, ne spune Valentina Onica, Președinta Organizației „Casa Speranțelor”.

Datorită proiectului „Depășim barierele împreună”, în Centrul de Asistență socială a apărut o masă pentru tenis, echipament de fitness, gantere, biciclete, precum și alte piese sportive.

„Din 2016, cu sprijinul organizațiilor Casa Speranțelor, Amicii Nistreni și Fundația Est-Europeană, a fost posibilă schimbarea nu numai a căptușelii clădirii, ci și a tuturor camerelor”, povestește Alla Taran, membră a Organizației Casa Speranțelor.

 

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Publicația a fost pregătită ca parte a proiectului „Construim punți, depășim obstacole”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Conținutul acestei publicații este supus răspunderii și nu reflectă opiniile Uniunii Europene sau ale Suediei.

 

Sursa

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.