Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Expoziție personală în memoria artistului plastic Gheorghe Munteanu

Expoziție personală în memoria artistului plastic Gheorghe Munteanu imprimare

„In memoriam Gheorghe Munteanu” la Centrul expozițional „Constantin Brâncuși”

12.12.2019  

Expoziția personală, „In memoriam Gheorghe Munteanu”, a fost inaugurată recent la Centrul expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău. Vernisajul cuprinde aproximativ 60 de lucrări de pictură realizate, de-a lungul anilor, de regretatul artist plastic.

Cele 60 de lucrări situate la mai mult de jumătate de secol distanță, te duc cu gândul la casă, tradiție și românitate, la ceea ce rămâne dincolo de limitele temporale. Pe lângă picturile realizate de artistului plastic, Gheorghe Munteanu, vernisajul cuprinde și o galerie foto cu momente din viața și activitatea acestuia.

Toți cei pasionați de artele plastice și de a cunoaște frumosul se pot bucura de expoziție până la data de 29 decembrie 2019.

Gheorghe Munteanu s-a născut la 31 octombrie 1934 în satul Olișcani, raionul Șoldănești. Printre distincțiile maestrului de regăsesc titlurile onorifice „Maestru în Artă” (1996), „Artist al Poporului” (2010) și cu „Ordinul de Onoare” (2004). Gheorghe Munteanu a decedat la 21 ianuarie 2018 la Chișinău. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.