Prima pagină / Lucruri / Societate  /  ARDE - piesa despre acceptarea de sine, lupte interioare și găsirea păcii sufletești

ARDE - piesa despre acceptarea de sine, lupte interioare și găsirea păcii sufletești imprimare

24.03.2020  

Cronic este trupa rock creată în februarie 2019 care-și definește stilul drept unul cu influențe indie, post-punk și alternative. La aproximativ un an de la fondare, Cronic a lansat piesa, „Arde”, care ne bucură nu doar auzul, dar și văzul în primăvara aceasta.

Radu Zariciuc, vocalistul trupei, ne-a relatat cum a apărut Arde: „Eram în mijlocul repetițiilor și în pauză  Nicu fredona la chitară ceva care m-a prins din prima, era laitmotivul piesei, după care am luat microfonul și cântasem o melodie pe care o aveam de ceva timp și băeții, Adrian cu Den, respectiv tobele și bass-ul s-au conectat repede. Piesa a fost făcută, dar nu aveam un refren memorabil. În câteva zile, prietena mea, Doina Sclifos mi-a trimis un demo de-al ei să mă dau cu părerea, i-am trimis înapoi refrenul cântat de mine în varianta rock și mi-a zis: wow, păi cântă-l tu. Ne lipseau elemente mai pop și electronice, Doina fredona prin casă laitmotivul chitarei și așa a apărut vocea ei la începutul piesei, îmblânzind începutul cu o voce balcanică”.

Cât despre mesajul pe care urmează să-l transmită melodia: „aș  vrea fiecare să înțeleagă după propriile convingeri ceea ce vede, simte și aude, este o piesa despre acceptarea de sine, lupte interioare și găsirea păcii sufletești”.

În ceea ce privește aspectul vizual, clipul a fost regizat de Ion Nenița. „I-am aratat piesa și i-am zis că văd doar o cameră închisă cu oameni care nu știu unde merg și având o frică inexplicabilă. Ion peste o zi a dezvoltat un film întreg.  Am urmat împreună nopti nedormite în realizarea clipului, mulțumim mult actorilor, Atelierului Sergiu Prodan și tuturor celor care au fost implicați”, a precizat Radu.

Cronic are în rezerve multe idei care urmează să le realizeze cât de curând va fi posibil, noi nu avem decât să ne bucurăm de aparițiile care nu au cum să rămână uitate de noi sau păstrate în taină.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.