Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Opiniile jurnaliștilor în știri și de ce acestea sunt periculoase

Opiniile jurnaliștilor în știri și de ce acestea sunt periculoase imprimare

Podcastul „cuMINTE” vine în ajutorul consumatorilor de media

15.10.2020  

Cea de-a treia ediție a Podcastul „cuMINTE” a fost lansat recent de Centrul pentru Jurnalism Independent. „cuMINTE” explică cum facem diferența între știri și editoriale, ce înseamnă fapte și opinii, dar mai ales de ce amestecul lor este inadmisibil și periculos.

„Din păcate, în ultimii ani, tot mai des, atunci când citim sau ascultăm știri, dăm peste păreri. Asta chiar dacă, în presă, ele au spații dedicate, iar materialele de opinie și cele faptice trebuie delimitate clar. Este important, prin urmare, să le distingem și să filtrăm informația, iar Podcastul cuMINTE le vine consumatorilor de media în ajutor”, se precizează în comunicatul emis de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Podcastul cuMINTE apare de două ori pe lună, în limbile română și rusă, și este moderat de jurnalista Ana Sârbu. Acesta poate fi ascultat pe SoundCloud, Google Podcasts, Apple Podcasts. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.