Prima pagină / Lucruri / Societate  /  T(V)E Privește – un nou instrument de încurajare a cetățenilor să fie proactivi

T(V)E Privește – un nou instrument de încurajare a cetățenilor să fie proactivi imprimare

23.10.2020  

La sfârșitul lunii iulie, Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat platforma T(V)E Privește, prin intermediul căreia își propune să ofere posibilitate radioascultătorilor și telespectatorilor să se implice în procesele de monitorizare a conținutului mediatic și să raporteze anumite abateri, nereguli și încălcări pe care le consideră inadmisibile și neconforme cu legislația audiovizuală.

T(V)E Privește este un instrument prin intermediul căruia orice cetățean are posibilitatea de a raporta o neregulă de ordin moral sau deontologic, întâlnită la TV sau radio. Directoarea executivă a CJI, Nadine Gogu susține că platforma va ghida utilizatorii în a deosebi diverse tipuri de conținut media, mai cu seamă cel care este părtinitor, discriminatoriu sau incită la ură. „Sperăm că implicarea directă a publicului în acest proces va responsabiliza atât Consiliul Audiovizualului – care ar trebui să fie garantul intereselor radioascultătorilor și telespectatorilor – cât și instituțiile de presă”, a precizat Nadine Gogu, pentru media-azi.md.

Reclamațiile trimise vor fi analizate de către membrii CJI, care în urma stabilirii ordinului încălcărilor, vor transmite petițiile către Consiliul Audiovizualului. Ulterior, deciziile aprobate de către consiliu vor fi făcute publice.

Pentru comoditate, platforma conține câteva rubrici accesibile precum: Reglementare, Petiții sau Depune o plângere, care sunt disponibile în limbile română și rusă.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.