Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (Foto) Când se odihnește, tot cănuțe confecționează: Valentina Deadic

(Foto) Când se odihnește, tot cănuțe confecționează: Valentina Deadic imprimare

16.09.2015   193 

Pentru că se apropie sezonul rece, băuturile calde sunt la mare căutare. Totuși, o cană care rămâne pe noptieră sau pe masă, nu e tocmai cel mai plăcut lucru. Dar ce-ar fi dacă o cană v-ar încălzi atmosfera casei în fiecare zi? Valentina Deadic ne spune că acest lucru este posibil.

Votează: 4.5/5 (6 Voturi )

Pentru Valentina Deadic a devenit o adevărată plăcere să confecționeze căni. Și atunci când se odihnește, tot cănuțe confecționează

Iepuras

Valentina

Valentina

Activitatea ei a început dintr-o simplă întâmplare, după ce lucrul în calitate de bibliotecară nu și-a mai găsit locul în viața ei, un iepuraș în stil tilda a fost prima manufactură care a reușit să o cucerească. Ba mai mult, l-a și vândut la festivalul IA MANIA, unde a fost pentru prima dată pentru a-și expune lucrările. Tot acolo a mers și cu cănuțele decorative, pe care spune ea, le confectionează în calitate de bomboniere.

Canuta

Cănuța își găsește prima răsuflare o dată cu primele bucăți de stofă tăiate în parte, ca mai apoi să fie cusute cu grijă și umplute cu silicon sau sintepon. Pentru că este un obiect hand-made, lucrul este finiazilat de meșter. Cana este asamblată și rămâne loc pentru farfurioara sa, care deasemenea este confecționată manual.

Canute

Peste mai bine de câteva ore aveți posibilitatea de a pune pe noptieră sau pe altă suprafață un obiect decorativ care inspiră căldură și conferă armonie locuinței dumnevoastră.

Valentina

Capra cu 3 iezi

Capra cu 3 iezi

Valentina

La moment artista lucrează asupra păpușilor decorative inspirate din poveștile lui Ion Creangă. Printre acestea se numără personajele din poveștile: „Capra cu 3 iezi”, „Punguța cu doi bani”, „Fata babei și fata moșneagului”. Aceste lucrări vin din dorința de a realiza ceva nou, dar și pentru că își dorește să reînvie vechile povești, să reamintească vechile valori și tradiții, implicit ia națională.

Text: Irina Gribencea

Foto: arhiva personală

Iepuras Iepuras Caprite capra cu 3 iezi Canute Capra cu 3 iezi Canuta iepuras Capra cu 3 iezi
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” în 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene. www.stiripozitive.eu este un produs „URMA ta” şi a fost susţinut de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, Guvernului Suediei, Sida sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.