Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Persoanele în scaun cu rotile pot deveni șoferi. Proiectul pus în funcțiune de șapte tineri urmează să fie lansat în toamnă

Persoanele în scaun cu rotile pot deveni șoferi. Proiectul pus în funcțiune de șapte tineri urmează să fie lansat în toamnă imprimare

28.07.2016  

Constantin Vlas este un tânăr care activează în domeniul administrației publice locale, dar în același timp face și voluntariat. Anterior, în calitate de lider al unor ONG-uri și grupuri de inițiativă a inițiat și coordonat mai multe proiecte care au avut drept scop dezvoltarea tinerilor. Acum împreună cu cei șase colegii ai săi lucrează la proiectul AVAI pentru a îndeplini visul lui Alexandru de a conduce propriul său mijloc de transport, el fiind nevoit să se deplaseze în scaun cu rotile de zece ani.

Votează: 4.6/5 (8 Voturi )

Ce presupune proiectul AVAI, care este scopul acestuia, dar și cum va funcționa automobilul, aflăm în interviul acordat de coordonatorul proiectului, Constantin Vlas pentru Stiripozitive.eu.

-Ce presupune proiectul AVAI?

AVAI este una dintre cele mai frumoase provocări căreia i-am dat noi curs. O numim mișcare și e pe bună dreptate, întrucât acest proiect mișcă mai întâi inimile oamenilor ca ulterior să reușească să-i miște pe toți cei cărora soarta le-a „tăiat aripile”. AVAI este platforma inventată de doi ingineri în devenire, Adrian și Ion, care va putea fi integrată în orice automobil. Rolul acesteia este de a ajuta persoanele în scaun cu rotile să devină șoferi în sensul deplin al cuvântului. Odată ajunse pe platformă, roțile scaunului rulant vor fi fixate, scaunul va fi ridicat în interiorul mașinii, iar șoferul va fi poziționat exact în fața volanului. Unicitatea proiectului, însă, nu se limitează aici, băieții au gândit acest concept mult mai vast. Întregul sistem AVAI constă dintr-o mașină perfect adaptată pentru persoanele în scaun cu rotile, platforma atașabilă, o aplicație mobilă pentru sistemele iOS și Android și, nu în ultimul rând, un scaun cu rotile ergonomic, cu o autonomie de 40 de kilometri.

sxhd

- Cum a apărut ideea de a pune în funcțiune acest proiect?

Această idee s-a născut din necesitate, cu părere de rău. Un prieten de-al nostru din Hâncești, Alexandru, e nevoit să se deplaseze în scaun cu rotile de aproape 10 ani, în consecința unui incident nefericit. Văzându-l pe Adrian, unu dintre ingineri, plimbându-se cu un triciclu exclusiv, inventat integral de către el, lui Alex i-a apărut ideea de a conduce propriul său mijloc de transport. După ce i-a comunicat dorința sa lui Adrian, au trecut câțiva ani până aceasta a prins contur. Fiind absolvent la liceu pe atunci, Adrian a ezitat să înceapă un astfel de proiect, din lipsă de timp, resurse financiare și din lipsă de curaj, pe alocuri. La facultate, însă, împrietenindu-se cu un Ion, student la inginerie și el, au decis să-și unească capacitățile și să materializeze dorința lui Alex. Unicul impediment în acest sens a fost lipsa resurselor financiare, dar asta nu i-a oprit pe cei doi entuziaști. A fost creată o echipă formată din alți 3 membri, care au pus pe picioare o întreagă campanie de colectare de fonduri.

rdfhu

fh

- Care este scopul proiectul și ce implica acesta?

Pe lângă scopul nostru de bază, de a-i construi lui Alex o mașină specială și de a-i ușura existența, noi ne-am propus și alte obiective pe termen lung:

• Realizând visul unui singur om, venim cu o soluție accesibilă pentru toți cei care se află în scaune cu rotile, dar pot și își doresc să conducă un automobil;

fgj

• Sensibilizarea opiniei publice este un aspect foarte important, întrucât țara noastră nu prea vine în întâmpinarea această categorie de persoane. Este un subiect pe cât de sensibil, pe atât de disputat, de aceea ne dorim ca autoritățile să se autosesizeze și să acționeze în acest sens;

hgl

• Mișcarea AVAI mai are drept scop susținerea și dezvoltarea inventicii și inovației în rândul tinerilor. Studenții de la facultățile tehnice nu au mari oportunități pentru a-și realiza ideile, de aceea ne-am propus să-i motivăm și putem declara că deja ne reușește. Am câștigat un grant în valoare de 4000 de franci elvețieni datorită proiectului Diaspora Engagement Hub al Biroului pentru Relații cu Diaspora, realizat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, pe care-i vom folosi la dotarea unui makerspace, un spațiu unde tinerii creatori își vor putea pune ideile în practică. Mai mult decât atât, acesta va fi primul atelier de acest gen din mediul rural.

djj

- Câte persoane coordonează la proiectul AVAI?

Suntem șapte persoane în spatele acestui proiect, cei care am făcut ca acest concept să fie auzit și, în scurt timp, văzut. Adrian Vlas și Ion Ababei, ambii studenți la facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității „Gh. Asachi” din Iași, inginerii care vor construi mașina specială, Alexandru Gomaniuc, tânărul care va beneficia de invenție, Constantin Vlas – coordonatorul proiectului, Ana Creascov e responsabilă de comunicare, Daniela Vortolomei are grijă de imaginea produsului și de PR, iar Nicoleta Puiu transpune ideile în imagini grafice. Toți, cu excepția Nicoletei, suntem din orașul Hâncești. Acesta nu a fost un criteriu de selecție ai membrilor echipei, însă circumstanțele ne-a unit într-un „dream team”.

at

zsfv

- Când preconizați să fie gata automobil și unde va fi lansat?

Noi ne-am propus ca automobilul AVAI să vadă lumina zilei la începutul toamnei. Acum, că am întâmpinat greutăți în procesul de colectare de fonduri, programul nostru un pic s-a stopat, dar oricum Alex nu va intra în iarnă fără mașină. Mai avem de lucru la capitolul crowdfunding și suntem nevoiți să apelăm la suportul financiar al companiilor mari, care binevoiesc să se implice în astfel de cauze sociale. Tinerii noștri ingineri lucrează la automobil în garajul dotat al lui Adrian, „laboratorul” unde s-a născut și triciclul lui legendar. Și dacă tot suntem toți de aici, Alex e în Hâncești, lansarea automobilului nu poate fi decât la noi, în Moldova.

df

dg

- Cine sunt sponsorii voștri în tot acest proiect?

Dezvoltarea acestui concept implică o sumă de bani de care nici Alexandru, nici inginerii nu dispun, de aceea am creat echipa noastră, care a avut menirea de a crea o campanie pe care am lansat-o pe o platformă internațională de crowdfunding. Ne-am propus să adunăm o sumă de 21 mii dolari americani, însă am reușit să colectăm 35% din valoarea acesteia. Pe lângă aceasta am reușit să obținem finanțarea de 4000 de franci care vor merge strict la dotarea atelierului cu echipamente performante care le vor ușura băieților munca. Din banii colectați am cumpărat deja automobilul, pe care l-am adus din România, băieții au început lucrările la platformă, iar restul sumei intenționăm să o colectăm de la companiile locale predispuse spre sponsorizări de acest gen.

dbhg

- Cum va funcționa această mașină și în ce constă aplicația mobilă disponibilă pe iOS și pe Android.

La baza acestui concept stă un ansamblu mecanic, alcătuit dintr-o structură metalică și două platforme, iar mecanismul devine mobil datorită cilindrilor hidraulici. Alte detalii care diferențiază automobilul AVAI de unul obișnuit sunt facilitățile, un aspect extrem de important pentru o mașină dedicată persoanelor cu necesități speciale.

Vor fi încorporate șapte airbag-uri pentru siguranță maximă în caz de eventuale accidente. Scaunul cu rotile va fi fixat foarte bine pe platforma care mai este dotată și cu senzori de detecție ai obstacolelor pentru evitarea tamponării. De asemenea, a fost prevăzut și un sistem electronic de control, care include un sistem anti incendiu și un buton de alarmă, conferind șoferului un nivel înalt de siguranță în cazuri de urgență.

Va fi elaborată și o aplicație mobilă, valabilă pentru sistemele de operare iOS și Android, oferind posibilitatea de a folosi telefoanele pe post de telecomandă. Aceasta va permite pornirea și oprirea motorului, sistemului de aer condiționat, închiderea și deschiderea portierelor, dirijarea platformei și activarea alarmei antifurt de la distanță.

Nu a fost neglijată nici implicarea GPS-ului sau a sistemului de monitorizare, de aceea automobilul AVAI va avea unul.

xfn

Autor: Cristina DUDUCIUC

Foto: Arhivă personală

tdhy dfg frgb sdg dsg sdgv sdg sdgv sdg sdzgv sdzg sdg szg adg dg sdg saf azf azf saf saf zs szf szf
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” în 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene. www.stiripozitive.eu este un produs „URMA ta” şi a fost susţinut de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, Guvernului Suediei, Sida sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.