Prima pagină / Locuri / Societate  /  Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă

Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă imprimare

28.04.2017  

Cetățenii Republicii Moldova care aleg să meargă peste hotare, fie pe o perioadă scurtă, nedeterminată sau cu scopul de a se muta cu traiul acolo, au nevoie de susținere, mai ales când vorbit despre protecția drepturilor migranților. Astfel, Ludmila Korsun, avocată de specialitate, oferă acest suport migranților. Ludmila a creat organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Ludmila Korsun este stabilită în Federația Rusă din anul 2009. Acolo și-a făcut studiile și a obținut licența în avocatură. Situațiile neplăcute în care nimeresc de multe ori cetățenii noștri peste hotare au motivat-o să creeze în anul 2014 organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă. Principalul scop al organizații este să apere drepturile migranților.

Federatia Rusa

În organizație activează peste o sută de oameni. Printre aceștia se numără voluntari, membri permanenți, juriști și avocați care oferă gratis migranților informații despre posibilitățile legale de ședere și de muncă pe teritoriul Federației Ruse. Oferă asistență în elaborarea cereri­lor, reclamațiilor și a altor documente cu valoare juridică, ajută migranții în soluționarea conflictelor de muncă cu angajatorii, reprezintă interesele com­patrioților în instanțele de judecată”, povestește președinta organizației non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.

Federatia Rusa

„Pravozașcitnik” a deschis reprezen­tanțe în șase regiuni ale Federației Ruse: Lipețk, Voronij, Smolensk, Kastrama, Rezani, Ivanova și o filială la Chișinău.

De asemenea, Centrul „Pravozașcitnik” a elaborat un ghid pentru migranți care este distribuit pe larg în rândul moldovenilor.

Federatia Rusa

La moment, moldovenii au o structură la nivel local „Luceafărul” și la nivel regional „Doina” și se pregătește dosarul pentru a fi recunoscută comunitatea ca și „Autonomie” la nivel Federal.

„Uneori se întâmplă că moldovenii rămân fără acte, fără bani fiind mințiți de escroci. „Pravozașcitnik” a încheiat parteneriat cu o companie de transport din Republica Moldova. Aceasta în fiecare zi transportă absolut gratis câte o persoană care a suferit și nu are bani să revină acasă”, zice președinta organizației non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.

Federatia Rusa

În scopul consolidării diasporei mol­dovenești se organizează activități educaționale, culturale, manifestații în stil național, au avut loc câteva concerte ale artiștilor din Moldova în scopul promovării imaginii Repu­blicii Moldova peste hotare.

Federatia Rusa

Centrul pentru protecția dreptulilor migranților „Pravozașcitnik” colabo­rează cu centrele informaționale pentru migranți din Federația Rusă, Serviciul federal de Migrație, Minis­terul Afacerilor Interne, Ambasada Republicii Moldova.

Pentru mai multă informație accesați AICI!

Sursă foto: arhivă personală

Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik Organizatia Pravozascitnik
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.