Prima pagină / Locuri / Societate  /  Oaspeți de peste hotare, voie bună, plăcințele și sarmale la Chișcăreni

Oaspeți de peste hotare, voie bună, plăcințele și sarmale la Chișcăreni imprimare

04.10.2017  

Mirosul deliciilor tradiționale au reuşit să satisfacă poftele culinare ale celor prezenți. Sarmalele şi plăcintele au fost gazda Festivalului care s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediţie. Muzica, dansul şi voia bună au fost şi ele prezente la festivalul gastronomic din satul Chişcăreni, raionul Sîngerei.

Sărbătoarea plăcintelor și sarmalelor a întrunit zeci de gospodine din localitate care s-au întrecut în pregătirea celor mai îndrăgite specialităţi din bucătăria naţională. Bucătăresele de la Chişcăreni au gătit pentru cîteva sute de vizitatori ai festivalului, oaspeţi din alte raioane ale Republicii Moldova şi de peste hotare.

Primarul satului Chişcăreni, Silvia Ţurcan, a menționat că, în acest an, Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor a găzduit mai mulţi turişti faţă de anii trecuţi, ceea ce înseamnă că devine un eveniment tradiţional pentru regiune.

În scena din parcul Grădina Boierească s-au perindat formaţiile artistice din localitate dar şi cele din România şi Estonia, astfel că talentații dansatori și ansamblurile vocale au creat voie bună pe tot parcursul zilei de sărbătoare.

Cei prezenți au savurat din concertul de muzică populară şi din expozițiile cu vânzare de bucate tradiționale.

În scurt timp rândurile de mese aranjate de gospodinele şi gospodarii satului au fost umplute cu fel de fel de plăcinte şi sarmale, unele mai arătoase şi gustoase decît altele. 

Muzica și mirosul bucatelor au atras zeci de petrecăreți. Vizitatorii s-au înfruptat din sarmale în foi de varză și frunză de viță de vie, plăcinte, dar și alte bucate delicioase.

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfăşurat în prima zi a lunii octombrie în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei. Evenimentul este la ce-a de a VII-a ediție și s-a înscris în programul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.