Prima pagină / Locuri / Societate  /  Cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun organizat de asociația “Prietenii copilului” s-a desfăşurat la Atena

Cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun organizat de asociația “Prietenii copilului” s-a desfăşurat la Atena imprimare

27.11.2017  

În perioada 25 și 26 noiembrie curent, la Centrul Expozițional HelExpo din Atena s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun, organizat de asociația "Prietenii copilului" cu participarea corpurilor diplomatice străine acreditate în Grecia, cu scopul de a colecta mijloace băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile.

La standul Republicii Moldova, vizitatorii bazarului filantropic, au avut ocazia să cunoască și să procure produse moldovenești și brănduri naționale; vinuri, bomboane, fructe uscate, artizanat și obiecte confecționate manual.

Prin intermediul acestui eveniment, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Grecia, membrii cu talente în arte din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene "Alexandru Ipsilantis", și-au expus lucrări personale; sculpturi în lemn, bijuterii, creații decorative, tablouri, icoane și cosmetică naturală. La capitolul bucătărie națională, gospodinele participante, au propus oaspeților gustări calde și dulciuri; sarmale, colăcei, clătite, colțunași, torturi și prăjituri.


Iar la încheierea acestui eveniment frumos și nobil, artiștii din cadrul Uniunii Moldo-Elene "Al. Ipsilantis" au prezentat un program de excepție; o suită de melodii instrumentale cu participarea fam. Lilia și Tudor Sprincean și, Constantin Grubii. Micuța comoară a diasporei Ateniene, Corina Diaconu a impresionat și emoționat prezenții cu evoluarea piesei "Moldova". Programul festiv a fost încheiat cu o prestație de dansuri al ansamblului folc "Moldova", învățător Igor Spincean. 

Uniunea Moldo-Elenă "Al. Ipsilantis" aduce mulţumiri Ambasadei Republicii Moldova pentru ocazia de participare și implicare la eveniment, echipei participante din cadrul Uniunii și prietenilor, pentru contribuția lor importantă (Ludmila Toia-RoscaAlbina SavciucTamara TopalaIurii Cipileaga, Galina Opinca, Anna DianuIlona ChibaChristina ChiperiLidia Gangan
și nu în ultimul rând Anna Ceban din cadrul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

 

Sursă: Svetlana Lisagor Vergis, președintele Uniunea de prietenie Moldo-Elena "Al. Ipsilantis".
Sursă foto: Condur Roman 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.