Prima pagină / Locuri / Societate  /  Femeile din Codreanca au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în cadrul Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”

Femeile din Codreanca au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în cadrul Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” imprimare

19.12.2017  

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Peste 45 de doamne din comuna Codreanca, raionul Strășeni au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în calitate de femei.

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” are drept scop identificarea și comunicarea provocărilor cu care se confruntă femeile din Republica Moldova la nivel local, regional și național.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu administrațiile publice locale, ONG-uri locale și aleși locali și este axată pe identificarea și comunicarea provocărilor cu care se confruntă femeile din țară.

Doamnele din Codreanca au dat dovadă de mult entuziasm și dorință de a soluționa problemele stringente cu care se confruntă. Totuși acestea au demonstrat încă odată că femeile din mediul rural au nevoie de discuții continue și că vocea lor contează!

De asemenea, pe parcursul întâlnirii, femeile au reliefat importanța acestui proiect în comunitatea lor, bucurând-se de existența și de implementarea acestuia.

La capitolul probleme, acestea au semnalat provocări precum salarii mici, corupția, lipsa oportunităților pentru tineri, lipsa educației de gen și perpetuarea stereotipurilor, lipsa serviciilor psihologice la nivel local și a serviciilor de sănătate. 

Coordonatoarea Turului de Ascultare, Nighina Azizov a spus că este important să încurajăm femeile ca acestea să-și facă auzită vocea în problemele existente. 

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! este o inițiativă organizată cu suportul European Endowment For Democracy și implementată de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE - Cursuri de Engleza), care are drept scop promovarea drepturilor femeilor. 


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.