Prima pagină / Locuri / Societate  /  „Diaconia”: „Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”!”

„Diaconia”: „Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”!” imprimare

13.03.2018  

Te entuziasmează ideea de a fi o parte activă in comunitatea ta şi de a face lumea din jurul tău mai bună? Nimic mai simplu, Misiunea Socială „Diaconia” recrutează voluntari în cadrul campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei”.

Ce trebuie să faci ca să devii ? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei - tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea bătrânilor şi oamenilor aflaţi la limita existenţei. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar - într-o posibilitate reală de a face un bine.

Câteva din motivele pentru care să alegi voluntariatul în cadrul campanie de Paşti „Masa Bucuriei":

1. Îţi faci noi prieteni 

În cadrul Campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei" participă în fiecare an aproximativ 1000 de voluntari, aici ai oportunitatea de a cunoaşte noi persoane şi de a crea o relaţie de prietenie durabilă. Vei cunoaşte persoane care au aceleaşi interese, care luptă alături de tine pentru o cauză comună. De asemenea, în această zi vei comunica cu mulţi oameni, iar acest lucru te poate ajuta să-ţi depăşeşti timiditatea şi să îţi dezvolţi abilităţile de socializare.

2. Te vei simţi împlinit

Voluntarii mereu simt o satisfacţie personală atunci când pot să îi ajute pe cei mai puţini norocoşi, iar gratitudinea şi mulţumirea primită de la aceştia este cea mai mare recompensă. Munca unui voluntar în cadrul campaniei este indispensabilă şi contribuie cu adevărat la o cauză care depăşeşte comunitatea în care trăieşti.

3. Descoperi realitatea din jurul tău

În viaţa de zi cu zi poate că nu ne dăm seama care este situaţia din jurul nostru, pentru ca nu ne afectează personal, dar făcând voluntariat descoperim toate punctele vulnerabile ale comunităţii noastre, pe care le putem fortifica. În campania de paşti „Masa Bucuriei" vei înţelege că deşi o problemă nu te afectează pe tine personal, afectează societatea ca întreg şi este nevoie de toate eforturile noastre să o găsim soluţie.

4. Eşti chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume

Singurul mod de a te asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care te preocupă e să îţi sufleci mânecile şi să te implici personal. La finalul zilei de campanie (31 martie), vei adormi cu gândul că ai contribuit la rezolvarea unei probleme care afectează mii de bătrâni. Tu poţi fi o parte esenţială a mecanismului de corectare a acestor nedreptăţi şi să oferi prin prezenţa ta un prânz cald unor bătrâni. 

5. „Masa Bucuriei" aduce distracţie şi împlinire în viaţa ta

Voluntariatul este un mod bun de a-ţi cultiva interesele şi pasiunile tale. Poţi scăpa de rutina zilnică şi să te distrezi cu prietenii, ajutându-i pe alţii. În ziua campaniei toţi voluntarii se mobilizează pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului şi se încurajează, astfel încât fiecare voluntar se simte util în rolul pe care îl are.

Pentru a te înregistra, completează formularul până la data de 26 martie 2018.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.