Prima pagină / Locuri / Societate  /  (Foto) Târgul de Cariere 2018: Aici găseşti o mulţime de posturi vacante în cele 50 de companii naţionale şi internaţionale

(Foto) Târgul de Cariere 2018: Aici găseşti o mulţime de posturi vacante în cele 50 de companii naţionale şi internaţionale imprimare

27.03.2018  

Astăzi şi mâine, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", peste 50 de angajatori vor fi prezenţi la Târgul de Cariere Chișinău, între orele 10:00 - 17:00. Indiferent de studiile pe care le ai, sau domeniul tău de interes, la târgul din acest an poți găsi oferte de muncă, programe de voluntariat, iar pe lângă acestea şi job-uri care îţi vor permite să lucrezi de la distanţă.

Organizatorii așteaptă la cea de-a 13-a ediție a Târgului de Cariere Chișinău peste 4.000 de participanți.

La ediția din acest an a fost amenajată și o zonă a bussines-urilor aflate la început de drum, startup-uri, organizatorii oferindu-le posibilitatea câtorva firme să participe gratuit la eveniment și la fel mai sunt încă 3 companii din domeniul IT & Software, care își caută viitori colegi, printre care EY Moldova, Moore Stephens sau PwC Moldova.

„Sunt aproximativ 50 de companii prezente, nu vorbim doar de companii din domeniul privat ci şi din cel public, spre exemplu bănci naţionale, ministerul finanţelor, carabinieri avem aici, ong-uri studenţeşti. Sunt peste 1.500 de locuri de muncă, aici sunt incluse şi programe de internship, voluntariat. Ne dorim foarte mult ca fiecare prezent să-şi găsească un job, iar dacă nu neapărat un job atunci măcar să se implice între-un program pentru a căpăta experienţă şi a rămâne mulţumiţi.", a menţionat PR Manager al Târgului de Cariere, Ioana Oros.

Locuri de muncă se găsesc în domenii precum Servicii & BPO, Auto & Automotive, Retail, IT & Software, Financiar, Industria Alimentară, Asigurări, Recrutare, Contabilitate & Audit, Bănci, Turism, Consultanță, Producție & Tehnică, Telecom și multe altele.

Acestor companii li se vor alătură și o serie de instutuții publice din Republica Moldova, dintre care Ministerul Finanțelor, Banca Națională a Moldovei, Moldtelecom, dar și ONG-uri și asociații non-guvernamentale.

„Așteptăm foarte mulți tineri să vină astăzi, avem câteva oferte de job-uri și implicare în proiecte de voluntariat, căutăm coordonator pe politici de tineret, dornic de a se implica în promovarea campaniei de educare electorală. Ne dorim ca în aceste două zile să găsim voluntari pentru a se înregistra pe platforma U-Report, dar și multe alte posibilități.", a spus Nicoleta Cârlig, coordonator comunicare al platformei U-Report.

Printre participanți se numără și câteva companii din România. Spre exemplu, SCC Services, care are 20 de oferte deschise pentru poziția de Operation Support Analyst. În descrierea jobului, se arată că sunt acceptați candidați care pot să lucreze de la distanță.

Almaviva Services este un alt angajator din Iași care caută colegi pentru Call Center.

„Noi recrutăm persoane care deja au un nivel de limbă italiană A1; A2, avem diferite proiecte iată de aceea avem nevoie de persoane care să candideze în cadrul companiei noastre. Așteptăm câți mai mulți tineri dornici de a se descoperi pe sine și de a crește profesional, transferându-se în Iași.", a precizat Elena Cojocaru, manager Almaviva Services.

Tinerii care sunt în căutare de programe de Internship se pot adresa companiei Maspex - care oferă un program de internship în această vară - și Philip Morris International. Aceasta din urmă vine la TdC Chișinău cu programul de internship plătit SMART START, ce se adresează studenților din ultimul an de studii sau celor care au absolvit cu un an în urmă.

În a doua zi de târg va fi organizat un workshop gratuit: Cum să treci de un interviu cu succes. Doritorii de a participa trebuie să se înregistreze prealabil, intrarea fiind gratuită iar locurile sunt limitate. Workshop-ul se va începe la ora 14:00. Vor fi puse în discuţie subiecte aşa precum: Cum să arăți la un interviu de angajare? Ce să spui? Ce să nu spui? Să zâmbești sau nu? Să oferi întrebări sau să taci? Să vorbești mult sau să fii laconic?

La toate aceste întrebări vor răspunde specialiștii companiei International Travel Network.

Toți participanții, în acest an, au ocazia să participe la o tombolă ce le va da șansa să câștige un abonament gratuit la festivalul de muzică din România, Electric Castle.

Organizatorii Târgului de Cariere Chișinău oferă, prin acest premiu, o experiență de neuitat la Castelul Banffy de la Bonțida (lângă Cluj-Napoca), acolo unde se desfășoară a șasea ediție a Electric Castle, între 18-22 iulie.

Fondat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere este azi cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova.

Mai multe informații despre Târgul de Cariere și locurile de muncă disponibile găsiți pe www.targuldecariere.md. 

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.