Prima pagină / Locuri / Societate  /  (Video) Evenimentul „ŞTIM să descoperim” s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei globale „STEM Discovery Week”, care încurajează studiile în domeniile exacte

(Video) Evenimentul „ŞTIM să descoperim” s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei globale „STEM Discovery Week”, care încurajează studiile în domeniile exacte imprimare

07.05.2018  

Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani s-au convins că științele exacte sunt interesante, iar procesul de învățare a acestora poate fi distractiv după ce au participat la câteva ateliere tematice din cadrul „ŞTIM să descoperim”.

Evenimentul „ŞTIM să descoperim” a avut ca scop principal încurajarea elevilor de a studia științele exacte, iar prin intermediul atelierelor practice de robotică, matematică distractivă, programare, design și realitatea virtuală, copii au descoperit lumea minunată a STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Mai mult de atât, copii au asistat la un spectacol de știință.

„STEM Discovery Week” s-a desfășurat în acest an, în perioada 23-29 aprilie, cu sloganul „Say Yes to STEM" și a implicat peste 10.000 de şcoli din peste 30 de țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova.

Cu sprijinul Proiectului de Competitivitate fin Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, sunt desfășurate programe educaționale pentru copii și tineret, printre care „ROBOCLUB” și „FIRST LEGO League”, „CoderDojo”, „GirlsGoIT”, etc., care au drept scop familiarizarea copiilor cu deprinderi necesare pentru carierile secolului 21.

O inițiativă promovată de Proiectul de Competitivitate din Moldova este programul educaţional CoderDojo, o activitate destinată tinerilor de la 7 la 17 ani unde aceștia învață gratuit să programeze.

În Chișinău, trei instituții de învățământ au organizat activități interdisciplinare cu utilizarea echipamentelor digitale, printre care Liceul Teoretic „Mircea Eliade” cât și liceele „Socrate” și „Iulia Haşdeu”.

La eveniment au participat atât profesori din domeniul științelor exacte cât și părinți care au venit împreună cu copii lor. Aceștia s-au arătat a fi mulțumiți de faptul că învățarea interactivă a materiilor exacte permite tinerilor să-și dezvolte gândirea logică, creativitatea și spiritul de echipă.

Evenimentul a fost organizat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Tekwill Academy Kids în săptămână în care este marcată „STEM Discovery Week”.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.