Prima pagină / Locuri / Societate  /  Discuții productive pe marginea combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere la frontiera moldo-română

Discuții productive pe marginea combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere la frontiera moldo-română imprimare

16.05.2018  

Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră s-au întrunit astăzi, 16 Mai 2018, într-o ședință de lucru cu omologii din România. Întrevederea a prilejuit trecerea succintă în revistă a dezvoltării relaţiilor de colaborare, a schimbului de experienţă în domeniul combaterii migraţiei ilegale şi criminalităţii transfrontaliere, precum și utilitatea analizei informaţiei în prevenirea şi descoperirea infracţiunilor.

În cadrul dialogului purtat, părțile au prezentat și evaluat situația statistică privind migrația ilegală și contrabanda pentru anul 2017 și primele 3 luni ale anului curent, cu accent pe sectorul verde al direcțiilor principale de cooperare bilaterală.

De asemenea, au fost menționate cele mai de rezonanță cazuri de contrabandă cu produse din tutun și migrație ilegală care se comit pe sectorul verde al frontierei comune. Părțile au efectuat schimb de date în scopul combaterii acestui fenomen şi au discutat aspectele privind documentarea activităților infracționale.

La subiectul dat, interlocutorii au realizat un schimb de experiență proprie, au menționat situațiile în care asupra cetățenilor moldoveni au fost descoperite documente românești false/falsificate, ascunse în bagaje/autoturisme, inclusiv cum au acționat reprezentanții celor două entități. Urmare, s-a convenit la formarea unor echipe comune de anchetă/investigații în urma schimbului de date și informații, în cazuri concrete.Întâlnirea de astăzi a avut loc în orașul Chișinău, la sediul Poliției de Frontieră și s-a realizat în conformitate cu Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale Republicii Moldova și României pentru anul 2018. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.