Prima pagină / Locuri / Societate  /  EcoLocal Farmers’ Market

EcoLocal Farmers’ Market imprimare

12.06.2018  

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova anunță într-un comunicat de presă lansarea pieței EcoLocal Farmers’ Market, care va avea loc la data de 30 iunie 2018, în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202. Partener General – compania CTI Capital.

Piața EcoLocal Farmers' Market, care va fi lansată la 30 iunie 2018, este fondată de către un grup de voluntari, care doresc să contribuie la ameliorarea pieței locale prin susținerea producătorilor ecologici și artizanali. Piața va susține întreprinderile alimentare locale, fiermierii si producătorii artizani care vor comercializa produsele lor într-un format autentic.

Piața EcoLocal Farmers Market va avea loc săptămânal, în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 și 13.00, cu intrare liberă pentru vizitatori. Piața este parte integrantă și inerentă a Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova.

Produsele care vor fi disponibile la piața EcoLocal variază - de la fructe și legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, patiserie, ciocolată, gemuri, conserve, etc. 

Două dintre tarabele pieței EcoLocal vor fi alocate comercianților nealimentari cu produse de meștesugărit, inclusiv din lemn, tricotat, fotografie, pictură și altele.

Piața își propune:

  • Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic si produse artizanale locale de înaltă calitate.
  • Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală.
  • Să încurajeze mai mulți producători autohtoni să treacă la agricultura ecologic certificată
  • Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

"Prezența unei astfel de piețe în Republica Moldova înseamnă și creșterea capacității producătorilor locali pentru piața autohtonă, consolidarea încrederii consumatorilor in produsele ecologice, respectiv creșterea cererii de produse locale, ceea ce va contribui cu siguranță și la dezvoltarea economică și socială a țării", afirmă Stela Babii, Director Executiv al Asociației EcoLocal.

Fiecare eveniment al pieței EcoLocal va promova o anumită cauză de caritate, invitând ONG-urile respective cu standuri informative. De asemenea, piața va include un Teatru Gastronomic cu prezentări periodice ale bucătarilor autohtoni și produselor de sezon prezente la piață și o zonă de agrement pentru copii.

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova invită toți producătorii certificați ecologic, producătorii de fructe, legume ți pomușoare proaspete, la fel și producătorii artizaanali să aplice pentru un loc de comercializare la piața EcoLocal.

Regulamentul de comercializare, taxele de participare și cererea de participare la piață sunt accesibile pe grupul EcoLocal Farmers Market Moldova sau la adresa EcoLocalMd@gmail.com

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.