Prima pagină / Locuri / Societate  /  Toată lunea Bună se invită la „dizABILITY Social Econiomic FEST”

Toată lunea Bună se invită la „dizABILITY Social Econiomic FEST” imprimare

14.09.2018  

TOATĂ LUMEA BUNĂ să invită la dizABILITY Social Economic FEST ” - un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și să valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.

dizABILITY Social Economic FEST este organizat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova - "Abilități Europene fără limite" în parteneriat cu Rețeaua Națională a Femeilor cu Dizabilități din Moldova, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și European Fund for Southeast Europe în Republica Moldova!

Deoarece dreptul la o activitate economică, la o afacere proprie, ca o oportunitate de a-și dezvolta talentele și abilitățile, reprezintă un pilon pentru dezvoltare democratică a statului, dorim să desfășuram acest eveniment anume la data de 15 septembrie 2018, când toată lumea sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. 

Prin acest eveniment unic tindem să spargem stereotipurile și să eliminăm barierele: sociale, economice și politice legate de persoanele cu dizabilități în Republica Moldova. „Dorim să demonstrăm că persoanele cu dizabilități sunt membri cu drepturi depline ai societății, care pot și vor să-și aducă o contribuție valoroasă la țării”, afirmă organizatorii.

Scopul acestui eveniment este de a acorda atenție potențialului economic și social al persoanelor cu dizabilități nu numai de către societate, ci și de Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova. 

Evenimentul are loc la 15 septembrie 2018, între orele 10:00 și 14:00, în incinta Palatului Național "Nicolae Sulac", str. Pușkin 21, or. Chișinău. Evenimentul conține 6 departamente separate unite sub genericul: Descoperă abilitățile persoanelor cu dizabilități! 

1. Iarmarocul Organizațiilor din domeniul promovării abilitaților persoanelor cu dizabilități 
Iarmaroc, îmbinat cu sărbătorile de iarnă, la care se vor aduna sub același acoperiș diverse Organizații, care apără și promovează drepturile și abilitățile persoanelor cu dizabilități. Va avea loc un schimb de experiența și de idei, se vor crea parteneriate noi și strategii comune de lobi și advocacy. 

2. Târgul ideilor de afacere și al companiilor social orientate 
Un târg dedicat promovării antreprenoriatul social ca opțiune pentru consolidarea capacităților financiare a asociațiilor obștești, dar și promovare ideilor de afaceri social orientate și al agenților economici, care realizează diverse programe de încadrare în câmpul muncii a persoanelor din diferite categorii social vulnerabile. 

3. Târgul “HandMade Ability” 
Targul lucrarilor meșterilor și meșteriților handmade cu dizabilități din Republica Moldova, la care va fi posibil de a admira și de procurat diverse produse confecționate manual cu multă dragoste și talent. În cadrul evenimentului va fi organizat un spectacol de prezentare a colecției de bijuterii ECO sub marca “HandMade Ability” , confecționate de către meșterițele hand made cu dizabilități. 

4. Expoziția Fotografiilor “Femeile cu dizabilități – de la dizabilitate la abilitate!” 
O expoziție foto realizată sub genericul ”Avem abilități - dorim posibilități” dedicată femeilor cu dizabilități care demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lideră, dar și pentru realizarea viselor proprii. 

5. Incluziunea prin Artă – Talentul șterge barierele! 
În cadrul acestei sesiuni persoanele cu dizabilități își vor manifesta talentele în domenii de artă! În cadrul acestui departament vor fi prezentate diverse numere artistice îmbinate cu dragoste și talent. 

6. Dialog deschis cu mass-media 
la o cană de ceai cu femeile ce sparg stereotipurile și demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lideră și a contribui activ la dezvoltarea comunității, dar și pentru realizarea viselor proprii. Reprezentanții mass-media vor fi invitați la o discuție cu femei puternice, curajoase, pozitive ce activează pentru ași depăși limitele, a sparge stereotipurile, a contribui activ la dezvoltarea economică și socială a țării. 

La acest eveniment inedit vor fi invitați personalități din domeniul politic, social și cultural. Reprezentanți ai Ministerelor, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova vor fi alături în această zi importantă. Vor evolua artiști din diverse ramuri ale artei, alături de talentele persoanelor cu dizabilități.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.