Prima pagină / Locuri / Societate  /  Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!

Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor! imprimare

16.11.2018  

Profesoara Lilia Paşa face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Lilia Paşa este profesoară de biologie, Liceul de Limbi Moderne și Management, or. Chișinău.

Acum cinci ani, am participat la un curs de formare al profesorilor și după ce am făcut instruirea, am decis să devin profesoară eTwinner. Mi se părea atunci o oportunitate extraordinară. Și nu regret deloc astăzi că am făcut acest pas. Din 2013, m-am alăturat mai multor proiecte inițiate de alți eTwinneri, iar atunci când am avut o idee bună, am creat propriul proiect. Activitățile eTwinning le dezvoltă copiilor gândirea critică, spiritul de investigație, de fapt, acesta este scopul actual al școlii: să învățăm elevul să găsească informația și să o integreze, să știe să o folosească și nu pur și simplu să asimileze acea informație.

Am fost fondatoare la peste 10 proiecte, fiecare proiect m-a învățat ceva și fiecare proiect și-a atins scopul. Am un Certificat European de Calitate. Țin foarte mult la proiectul "Water all around". L-am inițiat cu o colegă din România și am vrut să fie despre apă, principalul element al mediului ambiant. Acesta a fost un proiect care a fost realizat la mai multe discipline: și la chimie, și la biologie, și la matematică, și la literatură, și chiar limbi străine.

Datorită platformei eTwinning, în toamna lui 2016, am fost la Brașov și vreau să vă spun că acolo mi-am găsit nu numai o parteneră pentru proiecte, ci și o prietenă. Am cunoscut o profesoară de chimie de la Brașov cu care vorbesc în fiecare zi, facem proiecte comune și ne povestim ce se întâmplă la noi în școală. Ne place să facem planuri împreună și să găsim idei noi de proiecte. eTwinning m-a motivat să fiu mereu deschisă spre schimbare și spre proiecte noi.

Mi-ar plăcea ca în Republica Moldova să fie și mai mulți eTwinneri. În felul acesta, am crea o rețea națională mare pe care am putea să o contopim cu cea europeană.

eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.