Prima pagină / Locuri / Societate  /  Tatiana Dragan: Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!

Tatiana Dragan: Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie! imprimare

19.11.2018  

Profesoara Tatiana Dragan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Tatiana Dragan este profesoară de limba engleză şi franceză, Liceul „Mihai Eminescu”, or. Floreşti.

Am aderat la programul educaţional eTwinning în octombrie2014. Ceea ce m-a impresionat şi m-a motivat să iau această decizie au fost proiectele digitale, dat fiind faptul că şi noi am simţit că elevii de aceasta au nevoie. Elevii sunt plictisiţi de printat, de referat etc. Acestea nu sunt produse personalizate.

Iar un proiect digital la care lucrează elevul şi păstrează o bucăţică din creativitatea sa acolo, este un altfel de rezultat şi o altfel de relaţie elev-profesor. 

Proiectele eTwinning ne-au oferit posibilitatea să colaborăm cu elevi şi profesori din Portugalia, Italia, Turcia, Ucraina şi nu numai. Prima experienţă frumoasă a fost proiectul "National Symbols", pe parcursul căruia am descoperit simbolurile tuturor celorlalte ţări partenere, simboluri care au fost prezentate într-un mod inedit, cu ajutorul aplicaţiilor digitale atractive pentru elevi. Toată lumea a fost atât de încântată de proiect, încât am decis să-l dezvoltăm şi să prezentăm simbolurile liceului în care învaţă elevii.

 

Astăzi, am deja peste 20 de proiecte realizate. Experienţa mea de eTwinner înflăcărat nu s-a oprit doar la implementarea proiectelor. În vara anului 2015, am avut deosebita oportunitate de dezvoltare internaţională în cadrul unui seminar de contact la Viena, Austria. Revenind acasă, am diseminat în comunitatea eTwinnerilor toate exemplele de bune practici, inclusiv în liceul nostru, unde acum suntem şapte profesoare care dezvoltă proiecte educaţionale pe platforma eTwinning. În iarna anului 2016, am rămas plăcut surprinsă şi nespus de fericită atunci când am fost desemnată Ambasadorul eTwinning al anului 2016. eTwinning este a doua familie pentru mine. A doua familie înseamnă elevii mei, colegii mei, nu numai de aici, dar şi din alte localităţi.

 

Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!

 

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.