Prima pagină / Locuri / Societate  /  Un restaurant moldo-italian a fost deschis la Trento

Un restaurant moldo-italian a fost deschis la Trento imprimare

27.06.2019  

Moldoveanul Lilian Enache este cel care a deschis restaurantul Capitol 2 de pe strada Soprassasso 32 și propune un meniu specific moldovenesc cu influențe gastronomice din zona Trento. Noul local este și un spațiu cultural destinat întâlnirilor, serilor tematice și sărbătorilor.

La restaurantul Capitol 2, chelnerii întâmpină oaspeții în costume tradiționale și le servesc bucate moldovenești, acest local fiind o noutate gastronomică pentru această regiune. Datorită lui Lilian Enache aici se găsește un meniu cu bucate moldovenești și bucate specifice zonei Trentino.

Bucătăria moldovenească nu este una dintre cele mai sofisticate din lume, dar este una gustoasă și sațioasă. Este foarte populară carnea de miel la grătar și bucatele făcute din carne de miel: ghiveci, ciorbă, borș cu verdețuri, fasole sau orez, cât și mămăligă.

Cu o experiență de 15 ani, după ce a lucrat în mai multe localuri în Italia, Lilian Enache a decis să deschidă propriul restaurant în care combină bucătăria moldovenească și cea specifică zonei Trento, cât și pentru a promova bucatele tradiționale din Moldova.

Obiectivul lui Lilian Enache este nu doar de a propune un nou restaurant, dar și de a consolida un centru cultural cu întâlniri și sărbători. Cei care vor să cunoască gusturile bucătăriei moldovenești au ocazia să o facă în restaurantul Capitol 2 din Trento, nordul Italiei.

SursaIldolomiti.it

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.