Prima pagină / Locuri / Societate  /  Darul Albinelor, afacere socială cu gust de miere

Darul Albinelor, afacere socială cu gust de miere imprimare

24.09.2019  

Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) a lansat afacerea cu impact social Darul Albinelor, o prisacă cu 40 de familii de albine care este situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni.

Veronica Căpătici, directoarea executivă Asociației Copiilor Surzi din Moldova, ne spune că această afacere vine să susțină tinerii cu dizabilități din satul Cimișeni, cei care sunt implicați în munca la prisacă.

Scopul nostru este să integrăm tinerii din localitățile rurale și să le creăm noi locuri de muncă. Deocamdată nu am selectat un număr anume pe care să-i instruim, dar vin tineri diferiți care fac cu cunoștință cu apicultura, află cum să ajungem la obținerea mierii. Dintre aceștia am selectat pe cei care au îndrăgit această muncă, ne spune Veronica Căpătici.

Ecaterina este una dintre beneficiarele acestui proiect social și este încântată de oportunitatea de a lucra în localitatea de baștină. „Am început a face rame, iar astăzi am deschis stupurile și am schimbat ramele care sunt mai slabe. Mă bucur că s-a deschis acest proiect social la noi în sat, pentru că este convenabil și pentru familia noastră”.

Planurile de viitor sunt mari, astfel că la anul viitor vor mai fi adăugate 10 familii de albine și va fi cultivat un teren cu plante, iar tinerii vor avea oportunitatea de a munci și a primi remunerarea cuvenită. O parte din venitul obținut din afacerea cu stupina de albine va fi folosit pentru implementarea obiectivelor Asociației (ACSM). Activitățile Întreprinderii apicole vor veni în sprijinul copiilor cu deficiențe de auz, beneficiari ai Asociației, precum și vor facilita incluziunea socială reală și practică a persoanelor cu necesități speciale iar, în consecință, va contribui la creșterea calității vieții atât în comunitate, cât și la nivel de regiune.

Proiectul este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.