Prima pagină / Locuri / Societate  /  Tinerii perseverenți din satul Recea, raionul Rîșcani, culeg roadele proiectului „Copii și părinți activi”

Tinerii perseverenți din satul Recea, raionul Rîșcani, culeg roadele proiectului „Copii și părinți activi” imprimare

23.12.2019  

În data de 22 decembrie 2019, grupul de inițiativă „Tinerii perseverenți” din satul Recea, raionul Râșcani, au participat la Gala bunelor practici, în calitate de realizatori ai proiectului „Copii și părinți activi”, desfășurat în cadrul Programului de Granturi Mici, runda a V-a, al Fondului pentru Tineri Râșcani.

Proiectul „Copii și părinți activi” a fost implementat la Recea în cadrul Programului de granturi, realizat de Fondul pentru Tineri Rîșcani, coordonat de către Asociația Obștească „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rîșcani, cu asistența financiară din partea Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Suedia și prin contribuția altor donatori.

Atât tinerii, cât și părinții lor au participat activ la promovarea unui mod de viață activ și sănătos, prin amenajarea unui teren de joacă pentru copii, efectuând lucrări de terasement, de construire a parapetului și lucrări de asamblare a elementelor: tobogan, trei scrânciobe, nisipar, balansuar, bară și paralele. Astfel, după cum a mărturisit Taisia Dogotari, profesoară de limba română la Liceul Teoretic Recea, au fost implicați 15 tineri în lucrările de amenajare a terenului de joacă și 70 de persoane - în activitatea de lansare. Bugetul total al proiectului a constituit 17 930 de lei.

Urmează a fi realizate următoarele activități: plantarea de flori, arbuști, iarbă, amplasarea leagănului și a bardurei de delimiare și realizarea activităților pentru copii, tineri și părinți.

Terenul de joacă va fi și un loc potrivit pentru activitățile distractive ale participanților în cadrul Taberei de creație „Mimosa”, o inițiativă de voluntariat desfășurată la Recea mai mulți ani la rând.

Un alt proiect implementat la Recea, în cadrul aceluiași program, de către grupul de inițiativă „Tinerii grijulii”, constituit din elevii clasei a XI-a a Liceului Teoretic Recea, este „UPgrade pentru liceu”, achiziționând un sistem acustic util pentru activitățile extracurriculare desfășurate în liceu.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.