Prima pagină / Locuri / Societate  /  (Foto) Plimbările Știripozitive.eu: Cariera de nori

(Foto) Plimbările Știripozitive.eu: Cariera de nori imprimare

23.04.2015   210 

„În apropiere de satul Varatic, la nordul Moldovei, funcționează o carieră de piatră, din care pare că se extrag nori. Când aceștia din urmă nu sunt la înălțime mare, din cauza culorii lor asemeni cu a pietrii, apare acest fenomen”, zice Cristian Sârbu.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

„Cariera se situază pe malul râului Ciuhur, care este un afluent mic al Cuihurului și atrage privirea prin albul orbitor al pietrii, dar și cu terasamentele asemănătoare unui amfiteatru”, spune Cristian.

Cariera de nori

Cariera de nori

„Alături se află o serie de cascade și peșteri frumoase, dintre care cea mai de seamă se numește „Casoaia”. Oamenii din satele din împrejurimi obișnuiesc să vină vara să facă o baie rece sub cascada care curge aici”, adaugă Cristian Sârbu.

Cariera de nori

Cariera de nori Cariera de nori Cariera de nori Cariera de nori Cariera de nori Cariera de nori
 

EEF  Ambasada Suediei  Danida   

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene. În prezent, portalul Stiripozitive.eu este realizat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.  

Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia: Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, art. 2.4.