Prima pagină / Locuri / Cultură  /  (Foto) Cultura Moldovei prezentată în Japonia de Daniel Vodă

(Foto) Cultura Moldovei prezentată în Japonia de Daniel Vodă imprimare

25.11.2015  

Daniel VODĂ este de mai mult timp în Japonia, iar în aceste zile a avut ocazia să arate și să explice oamenilor de unde vine, fiind mândru să prezinte publicului japonez cultura Moldovei. Cu ocazia Zilei Muncii, celebrate în Japonia, Institutul Kansai al Fundației Japoniei a organizat Ziua Ușilor Deschise, iar acolo moldoveanul a povestit și a prezentat „destinațiile turistice, portul tradițional, bucatele faimoase, produsele fabricate în Moldova, datinele și obiceiurile seculare, care au fost de mare interes pentru publicul numeros din Osaka”, menționează Daniel.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Pe data de 23 noiembrie în Japonia se celebrează Ziua Muncii. Această zi este prilejuită exprimării aprecierii pentru munca sârguincioasă depusă de fiecare angajat.

Cu această ocazie, Institutul Kansai al Fundației Japoniei a organizat Ziua Ușilor Deschise. În cadrul evenimentului, participanții programelor de schimb au avut ocazia să prezinte publicului japonez cultura țărilor noastre.

Destinațiile turistice, portul tradițional, bucatele faimoase, produsele fabricate în Moldova, datinele și obiceiurile seculare au fost de mare interes pentru publicul numeros din Osaka.

Mulțumiri cordiale celor de acasă cu ajutorul cărora am reușit să amenajez un stand al Republicii Moldova. (cc familiei, Alina, Liliana, Andrian, Mihai)”, scrie Daniel VODĂ pe profilul său de Facebook.

Daniel_Voda_Japonia

„Majoritatea vizitatorilor au fost foarte interesați de ofertele turistice ale țării: destinațiile favorite ale turiștilor, bucatele tradiționale, ospitalitatea oamenilor precum și evenimentele la care ar putea participa”, menționează Daniel.

Daniel_Voda_Japonia

În timp ce picii practicau limba engleză, părinții lor mi-au oferit oportunitatea să exersez limba japoneză! ありがとうございました”, a adăugat Daniel în descrierea fotografiei de mai sus.

Daniel_Voda_Japonia

„Probabil este mai bine o dată să vezi cu propriei ochi decât de 10 ori să auzi despre Moldova. În egală măsură, o fotografie reușită predispune spre o eventuală vizită. Photo courtesy la galeria din imagine: Max Chumash”, scrie Daniel.

Daniel_Voda_Japonia

În Japonia, oricare vizită într-un alt oraș sau țară, presupune aducerea multor おみやげ (suvenire) pentru colegii de serviciu și familie. La mare căutare sunt dulciurile specifice unui oraș sau țări. Totodată, magnetele de frigider sunt și ele la mare căutare, în mod special cele confecționate manual. 

Astea două berze și strugurii de toamnă au fost extrem de răsfățate de privirile curioase ale vizitatorilor”, mărturisește moldoveanul stabilit în Japonia.

Daniel_Voda_Japonia

„Photo courtesy: Kathy Madrigal”.

Daniel_Voda_Japonia

„Pornind de la proverbul: „Haina nu-l face pe om”, constat cu mare bucurie că o cușmă de cârlan, pe lângă dificultatea de pronunție (Cușmă - KU SHI MA), atrage multe priviri curioase. Ocazie perfectă de a le povesti celor mici de Guguță, iar celor mari de iernile din capătul nostru de lume”, declară Daniel.

Daniel_Voda_Japonia

Daniel_Voda_Japonia

Am fost rugați să redactăm în limba japoneză o informație succintă despre noi și țara noastră. Recunosc că pentru a câta oară, mi-am dat seama de ce cuvântul „dor” nu poate fi tradus în altă limbă. Dorul nu e doar o construcție gramatică ci e un sentiment adânc înfipt în locuri și oameni dragi”, exclamă Daniel VODĂ.

Daniel_Voda_Japonia

Daniel_Voda_Japonia

Daniel_Voda_Japonia

O experiență de neuitat rămâne a fi și Parada Portului Național organizată în cadrul evenimentului. Cu tricolorul în mână, am demonstrat publicului japonez cămașa tradițională”, spune Daniel cu mândrie.

Daniel_Voda_Japonia

Portul nostru etnic - codul tău genetic!”, scrie Daniel VODĂ, încheind postarea cu fotografii și descrieri.

Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia Daniel Voda_Japonia
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.