Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Secvențe din filmele „Iona”, „Totul putea fi altfel” și „Ultima lună de toamnă” readuse în Chișinăul de astăzi

Secvențe din filmele „Iona”, „Totul putea fi altfel” și „Ultima lună de toamnă” readuse în Chișinăul de astăzi imprimare

16.06.2017  

După ce a adus pe Stiripozitive.eu imaginile din filmul „Omul merge după soare” (1961) pe străzile Chișinăului de astăzi, echipa de la „URMA ta” a teleportat secvențe din filmele „Ioana”, „Totul putea fi altfel” și „Ultima lună de toamnă” pe aceleași locuri ale capitalei de azi.

Secvențe din filmele „Iona” (1987, regizor: Valeriu Jereghi), „Totul putea fi altfel” (1982, regizor: Valeriu Jereghi) și „Ultima lună de toamnă” (1966, regizor: Vadim Derbeniov) au fost readuse pe aceleași străzi ale Chișinăului de astăzi.

„Iona”, 1987. Palatul Republicii, Chișinău.

„Iona”, 1987. Palatul Republicii, Chișinău.

„Iona”, 1987. Palatul Republicii, Chișinău.

„Iona”, 1987. str. Alexei Mateevici, expoziţia tehnicii militare şi butoiul cu cvas.

„Iona”, 1987. str. Alexei Mateevici, Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

„Iona”, 1987. Viaduct.

„Totul putea fi altfel”, 1982. Gara feroviară din Chișinău.

„Последний месяц осени”, 1966. Catedrala.

Fotografii de Alex Gurduza.

Imaginile din filmul „Omul merge după Soare” (1961) aduse în Chișinăul de astăzi pot fi accesate AICI.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.