Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc la Muzeul Național de Artă al Moldovei imprimare

29.06.2017  

Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă al Moldovei anunță apropiata vernisare a expoziției de grafică de carte pentru copii a pictorului Lică Sainciuc. Vernisajul va avea loc marți, 4 iulie 2017, ora 15:00, la Muzeul Național de Arta de pe str. 31 August 1989 din Chișinău, iar expoziția va fi deschisă până la 3 septembrie.

Grafica de carte pentru copii a pictorului Lică Sainciuc, care îmmplinețte astăzi 70 de ani, se va afla într-o expoziție la Muzeul Național de Artă al Moldovei, începând cu 4 iulie 2017.

NOTĂ BIOGRAFICĂ: LICĂ SAINCIUC

Lică Sainciuc s-a născut la 29 iunie 1947 în familia pictorilor Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu.

În 1971 își ia licența în arhitectură la Institutul Politehnic din Chișinău. Debutează ca scenograf și autor de păpuși la teatrele din Moldova.

A ilustrat peste o sută de cărți. Printre acestea se numără și cele scrise de Spiridon Vangheli, Petru Cărare, Grigore Vieru, Constantin Dragomir, Aurel Ciocanu, Ion Creangă.

Este autorul desenelor din „Albinuța" și „Abecedar". Este pictorul care a ilustrat primul „Abecedar" cu litere românești de după 1989.

O prezentare a creației pictorului Lică Sainciuc, semnată de Vladimir Kravcenko, este AICI: Lica-Sainciuc-prezentare.pdf

Autoportret

Hârtie, mașina de tapat

1969

 

Grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.