Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Gheorghe Stratan - naratorul unui volum-bijuterie de povești populare în versuri

Gheorghe Stratan - naratorul unui volum-bijuterie de povești populare în versuri imprimare

09.08.2017  

Originar din satul pitoresc – Răciula, Călărași, poetul Gheorghe Stratan s-a afirmat prin cunoștințe, muncă și abnegație, în localitatea unde a creat și o frumoasă familie – Molești, r. Ialoveni.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Pe 8 august, în incinta Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu a fost organizată o nouă întâlnire pentru iubitorii de lectură, în rol de protagonist a fost scriitorul și naratorul de povesti din Molești, Gheorghe Stratan.

Evenimentul a început cu povestea de viață a lui Gheorghe Stratan, confesiuni și experiența pe care a acumulat-o pe parcursul anilor, ajungând să fie apreciat pentru ceea ce face.

„Clubul de elite ''Impresii din viață și cărții'' promovează oamenii care sunt modești dar cu talente foarte frumoase. La întâlnirile organizate de către noi aducem mereu protagoniști care au ce spune publicului și cititorilor, autori de aici de acasă dar nu ne refuzăm niciodată să invităm și autori de peste hotarele țării. Protagonistul Gheorghe Stratan ne-a încântat astăzi prin versurile sale profunde și momentele umoristice care au indus publicul în lumea poveștilor scrise de către autor.", a menționat moderatoarea și jurnalista Diana Zlatan-Ciugureanu.

 

„Ești o enigmă
Ești o cheie
La ușa sufletului meu, femeie!”

Volumul de povesti intitulat "Povesti populare pentru mic și mare" numără 136 de pagini în care sunt ilustrate atât povești personale cât și patru piese de teatru. Cartea a fost editată cu ajutorul Librăriei Silvius Libris, bucurându-se în scurt timp de o atenție sporită din partea copiilor și părinților acestora.

„Sincer să recunosc, eram foarte curioasă să aflu cum un basarabean care lucrează în Italia poate scrie și în special despre ce va scrie el. Pentru mine era uimitor faptul că el nu dorea să-și construiască acasă un castel ci să tipărească o carte pe banii munciți din greu în Italia. Autorul Gheorghe Stratan are un talent înnăscut, unul de a diversifica și în același timp versurile lui sunt dinamice și jucăușe. Am avut împreună o colaborare foarte  frumoasă.", a spus editorul și redactorul cărții Silvia Ursache.

Pe parcursul întâlnirii, naratorul și-a încântat publicul interpretând două piese de teatru, una pe scenariul romanului Baltagul de Mihail Sadoveanu iar una din creația personală. Prietenii și cei care îi urmăresc activitatea au recitat rând pe rând poeziile scrise de autor, astfel creându-se o atmosferă feerică.

„Am intrat în literatură prin țara copilăriei. Versurile mele mă uimesc deseori și pe mine însumi, eu scriu din plăcere, dorință și după dispoziție. Sunt mulțumit unde am ajuns dar continui să aspir și la mai multe.", a relatat protagonistul Gheorghe Stratan. 


„Bărbații plâng rar, dar o fac cu atâta sinceritate!”

Menționăm că „Clubul de elite ''Impresii din viață și cărții'' a fost fondat de către Svetlana Vizitiu în anul 2013 și are ca scop schimbul de experiență din viață, carieră, impresii și recomandări de carte dar și evoluția personală și spirituală.

Stagiar: Tatiana Munteanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.