Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Iarmaroc artistic dedicat aniversării a 130 de ani a Colegiului de Arte „Alexandru Plămădeală”

Iarmaroc artistic dedicat aniversării a 130 de ani a Colegiului de Arte „Alexandru Plămădeală” imprimare

16.12.2017  

Târgul s-a desfășurat în perioada 12-15 decembrie în incinta Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, fiind coordonat de către studenți.

Cu ocazia aniversării a 130 de ani de la fondare, elevii Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” au organizat un iarmaroc la care tinerii artiști și-au expus lucrările personale, iar cei prezenți la târg au avut ocazia de a aprecia și cumpăra obiectele de artă inedite.

Lucrări din ceramică, grafică, compoziţii de Crăciun, brazi artificiali, picturi, lucrări brodate şi sculpturi, toate acestea dar şi multe altele au fost expuse la iarmaroc.

 „Prima zi a iarmarocului a fost foarte aglomerată, mulți cumpărători dar și vizitatori, menționez că este mai întâi de toate o expoziție cu lucrări artistice. Din prima zi a expoziției noastre, mulți iubitori ai artei contemporane au plecat acasă cu lucrările care li-au captat atenția și lucrări care nu neapărat au avut un preț mic, deoarece s-au vândut lucrări și în valoare de 400 lei.", a menționat organizatoarea  Dana Sili.

Pe parcursul celor patru zile, vizitatorii au avut posibilitatea de a admira lucrări personale ale studenţilor colegiului, au degustat dulciuri şi au rămas impresionaţi de obiectele hand-made. Ba mai mult, emoțiile pozitive şi ospitalitatea au fost la ordinea zilei. 

În așa mod, cei prezenți la sărbătoare au avut posibilitatea nu doar să admire, ci să cumpere lucrarea care le-a plăcut. Lucrările de la iarmaroc au putut fi achiziționate la prețuri accesibile, începând cu 20 lei și până la 500 lei, obiecte inedite pentru orice gust și buzunar. 

„Auzind că se organizează acest iarmaroc și care este scopul acestuia, am hotărât să particip și eu cu o lucrare personalizată. Deși nu a fost concepută pentru iarmaroc, deoarece am realizat-o cu mult timp înainte în cadrul unui concurs intitulat: „Lupta împotriva traficului de ființe umane". Am lucrat 4 zile la această lucrare dar am primit o plăcere enorme.", a povestit Sebastian Balamatiuc.

Organizatoarea iarmarocului spune că în cadrul expoziţiei au fost expuse 150 de lucrări. Totuşi cele mai multe lucrări au fost cumpărate în prima zi de atât de către tineri cât şi de persoanele vârstnice.

„CAPART" este un proiect ce s-a desfășurat la a II-a ediție și reprezintă un iarmaroc la care studenții din colegiu, și nu numai, au ocazia de a-și promova lucrările de orice tip, pictură sau hand made. 

 

Reporter: Tatiana Munteanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.