Prima pagină / Locuri / Cultură  /  O seară de muzică și vin de Ziua Franței

O seară de muzică și vin de Ziua Franței imprimare

09.07.2018  

Castel Mimi găzduiește, la 14 iulie 2018, de Ziua Franței, o seară de muzică și vin, cu genericul „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească”. Seara de muzică și vin face parte din turneul rural de șase concerte, susținut un de grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, care prezintă un vast program de muzică clasică basarabeană.

Concertul din seara zilei de 14 iulie 2018 de la Castel Mimi are loc pe prispa din fața beciului, deci ăn timpul concertului putem savura muzica pe scaune sau pe gazonul verde pe pături. Și asta ăn timp ce servim vin și gustări la vin.

Iar după concert vom avea posibilitatea să stăm mai mult pe gazonul din fața castelului. Păturile sunt asigurate de Castel Mimi.

PREȚ LA INTRARE: 200 de lei

Intrare gratuită pentru copiii cu vârstă până la 14 ani, dar nu sunt serviți cu vin.

Muzică acustică fără difuzoare. 

VIN ȘI GUSTĂRI LA VIN INCLUSE pentru adulții care plătesc biletul de intrare. 

Locuri puține. Atmosferă intimă.

Turneul rural al genericul „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească" este propus de proiectul independent ARC muzical-istoric, cu sprijinul partenerilor.

Duete, trio, cvartete și alte lucrări ale compozitorilor Ștefan Neaga, Alexei Stârcea, Aleksandr Mulear, Simion Lungul, Arcadi Luxemburg, David Gerșfeld, Solomon Lobel, Max Fișman, Vladimir Rotaru, Gheorghe Mustea, Oleg Negruță și alți compozitori basarabeni vor răsuna ca pentru prima dată după decenii de tăcere.

Vor evolua Jérôme Simon, Grégoire Simon, Ionel Streba, Elise Bachour, Boram Lie, Emiko Saito, precum și Ecaterina Baranov, Zinaida Brânzilă, Serghei Pilipețchi, Olga Iuhno, Nadejda Erhan, Radu Tălămbuță, Dana Efremova, Irina Șolpan, Iuri Surguciov, Silvia Proscurchina.

Pagina Evenimentului pe Facebook Seară de muzică și vin la Castel Mimi, s. Bulboaca, r. Anenii Noi 

www.castelmimi.md 

Detalii la tel.: 02650 1893 

Turneul rural „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească" este propus de proiectul independent ARC muzical-istoric, ce are ca scop redescoperirea, conservarea și difuzarea unui segment din patrimoniul istoric, intelectual și cultural în dispariție al Republicii Moldova – muzica clasică de la începutul/jumătatea sec. XX; material original, necunoscut și interesant, specific prin melodiile și ritmurile folclorice românești: energia dansului național, durerea cântului doinit, expresivitatea nerafinată a sincerității țăranului, se arată într-un comunicat de presă.

În virtutea vicisitudinilor istorice și politice, manuscrise și partituri publicate din arhive și biblioteci s-au pierdut ori deteriorat; multe opere au rămas doar menționate în lucrările teoreticienilor;  înregistrările audio din arhive se demagnetizează puternic, devenind incomprehensibile; nu există acces virtual la informație, ea rămânând ascunsă în adâncurile arhivelor Moldovei.

Turneul rural „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească” va trece în ordine cronologică prin localitățile: 

Rădeni, Călărași – 12 iulie, ora 18.00

Chișinău, Biserica Sf. Dumitru, (bd. Traian 3/1) – 13 iulie, ora 18.00

Bulboaca, Castel Mimi – 14 iulie, ora 18.00 (atenție, intrarea pe teritoriul castelului este cu plată. Detalii la tel. 026501893)

Mirești, Hâncești – 15 iulie, ora 18.00

Brăviceni, Orhei –16 iulie, ora 18.00

Palanca, Muzeu Casa Părintească (Călărași) – 17 iulie, ora 18.00

Ediția 2018 a turneului este realizată în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Mai multe detalii pe www.brd.gov.md.

Parteneri ai proiectului: Asociația Familii Migrante, Asociația pentru Integrarea Migranților (Paris).

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.