Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Victoria Surdu: 5 lucruri din Paris care ar putea inspira Chișinăul!

Victoria Surdu: 5 lucruri din Paris care ar putea inspira Chișinăul! imprimare

13.02.2019  

Și cum Parisul este un oraș al sufletului nu există suficiente clipe pentru a te minuna de arhitectura clădirilor sau de frumusețea grădinilor ori de unicitatea muzeelor, astfel aș vrea să vă prezint câteva locuri din Paris ce pot să-i impresioneze și pe cei de acasă, sau care pot să le servească drept sursă de inspirație.

1. Montparnasse la ora 22:00. Spectacolul luminilor în Turnul Eiffel începe fix la zece seara, iar turnul Montparnasse, care este situat pe malul stâng al râului Sena, îți oferă o priveliște de neuitat.

                                        Sursa: Accor Hotels

2. La  Défense este cartierul unde se înalță clădiri într-un stil modern, acolo poți observa zgârie nori incredibili, dar și un muzeu de artă modernă în aer liber, astfel, datorită acestui cartier ai șansa să vezi Parisul atât în stil clasic, cât și în stil modern.

                                           Sursa: TripAdvisor

 

3. Grădinile Luxembourg sunt refugiul ideal pentru un picnic în Paris și o oprire relaxantă pentru orice turist după o zi obositoare, dar și pentru cei iubitori de verde și frumos.

                                            Sursa: PlanetWare

 

4. Notre-Dame de Paris este un adevărat deliciu pentru iubitorii de artă, acest monument al arhitecturii gotice poate topi până și inima celor mai aspri critici.

                                          Sursa: Blogul Larisei

 

5. Și dacă este să vorbim despre dans, și mai ales despre renașterea dansului cancan, Moulin Rouge este obiectivul istoric perfect de vizitat, iar culoarea roșie caracteristică monumentului cu siguranță va lăsa amprente în memoria ta!

                                            Sursa: PlanetWare

 

Tu cu ce scop călătorește și ce te impresionează cel mai mult într-o călătorie?

Autor: Victoria Surdu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.