Prima pagină / Locuri / Cultură  /  (VIDEO) Mariana Pascal, fondatoarea KidsAcademy, promovează pasiunea și profesionalismul în rândul tinerilor la Cahul

(VIDEO) Mariana Pascal, fondatoarea KidsAcademy, promovează pasiunea și profesionalismul în rândul tinerilor la Cahul imprimare

03.06.2020  

În urma studiilor pe care le-a realizat în state, Marian Pascal s-a întors Moldova având o activitate de 5 ani la ILTC Moldova, unde formându-se ca un specialist bun a decis să dezvolte această calitate și la tinerii de la Cahul.

Când eram mică mi-am dorit foarte mult să particip la un astfel de centru. Atunci când am creat KidsAcademy cred că m-am condus de visurile mele din copilărie. Foarte mult contează ceea ce vor copii, noi ținem mult la dorințele lor și ideile lor. Ceea ce vedeți aici nu este doar idea mea, idea mea a fost doar de creare a acestui centru”, ne-a relatat Mariana Pascal.

De la visurile din copilăriei până la crearea KidsAcademy a urmat calea asiduă de formare profesională. În momentul în care a conștientizat că s-a format ca un profesionist și urma să facă pasul spre a iniția ceva propriu urma să aleagă între Cahul și Chișinău și a optat în favoarea localității de baștină. Prima experiență a pornit de la o tabără de vară și a fost una de succes:

„Din moment ce noi am lansat oferta, timp de câteva zile, telefonul meu era roșu de sunete. Am completat absolut toate turele și am avut de 4 ori mai mulți doritori de cât noi am putut să luăm în vara acelui an”.

Mulți văd KidsAcademy doar ca un centru de limbi străine, însă aceasta este un loc cu activități mult mai diverse. Scopul inițial după cum menționează fondatoarea: „nu este cel de a crea un centru de limbi străine, dar să avem o Academie a copiilor care să pregătească tânăra generație pentru o lume rapid schimbătoare”. Valorile de bază care sunt promovate în cadrul Academiei sunt pasiunea și profesionalismului, după cum și ne-a mărturisit fondatoarea KidsAcademy, Mariana Pascal acestea sunt indispensabile pentru orice persoană care pășește pragul academiei și vrea să rămână.

Cum o lume rapid schimbătoare nu poate fi separată de progresul tehnologic a reușit să beneficieze de unul dintre grantuile Fundației Est-Europene. Fiind beneficiară în cadrul Fondul de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul, program al Fundației Est - Europene, a reușit să procure tehnica necesară pentru a putea realiza a orelor de IT și nu doar.

Pentru perioada de carantină Marina Pascal a reușit să aplice competențele primite în urma certificări de acum 5 ani de zile de predare în mediul online. Astfel, carantina a închis ușile centrului, dar a deschis noi uși pentru studiile la distanță.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.