Prima pagină / Locuri / Turism  /  Autoarea blogului Travelblog.md, Viorica Ataman: noile călătorii și prefața scrisă pentru un ghid turistic

Autoarea blogului Travelblog.md, Viorica Ataman: noile călătorii și prefața scrisă pentru un ghid turistic imprimare

22.08.2015  

Viorica Ataman, autoarea blogului Travelblog.md, a împărtășit cu Știripozitive.eu ultima veste bună și utlimele ei călătorii din această vară.

Votează: 3.7/5 (3 Voturi )

Viorica Ataman are o pasiune pentru călătorii și un blog unde își împărtășește impresiile cu care revine din fiecare escapadă pe un alt continent, într-o altă țară sau într-un alt oraș. 

Viorica Ataman

Am întrebat-o care sunt călătoriile noi de care a profitat după interviul în care ne mărturisise că în lista „Văzute” se regăsesc denumirile a 32 de țări și peste 250 de orașe.

„Călătorii noi da, dar tari nu deocamdată, din primavără până acum am fost prin Cluj, Sulina (Delta), Sibiu, Baile Herculane + Dunarea de la Orsova, apoi infotrip Turcia, am ajuns din nou pe la Sinaia, Bran și Rasnov. Iar în curând voi merge în Italia și Croația”, spune Viorica Ataman pentru Știripozitive.eu.

GhidTuristic

Iar ultima ei veste bună este că a fost invitată și a acceptat să scrie prefața unui ghid turistic, pe care îți sugerăm să o citești.

„Orașul meu cu umeri albi de piatră” această afirmație prezentă în imnul orașului este mai mult o legendă decât o realitate. Chișinăul încă își mai caută identitatea, dar cu siguranță nu și-a pierdut istoria. Ca orice loc din lumea asta Chișinăul abundă de legende și de istorioare care trebuie descoperite.

Acest loc a fost martorul vitregiilor vremii, a fost glorificat și deopotrivă ridiculizat. Iar rezultatul acestor procese îl găsim în amalgamul arhitectural al orașului. Clădirile sovietice mai mult sau mai puțin te compleșesc prin uniformitate, dar dacă le afli istoria și aici găsești ceva frumos.

Există doar o singură scăpare, dragă călător, dacă ajungi în acest oraș, să te dezbraci de prejudecăți și să te informezi, doar așa vei avea un sejur plăcut. Ghidul care îl ai în față te va ajuta să descoperi pas cu pas, câte un pic din străzile principale cu edificii administrative, bisericile care destoinic au trecut de perioada sovietică, pe când aveau alte meniri decât lăcașe de cult, teatre, parcurile centrale atât de specifice orașului Chișinău și într-un final câteva destinații din apropierea orașului, care cu siguranță merită toată atenția.

Iar după ce ați urmat toate indicațiile din ghid, nu uitați că aici o trăsătură a locului este ospitalitatea și omenirea cu un pahar de vin, iar cramele din apropiere orașului sunt locuri numai bune să vă convingeți.

Prin anii 2 000, când îmi făceam studiile la București, eram des întrebată, cum e aici în Moldova, la fel și acum hoinărind prin România, lumea mă întreabă, cum e la noi în Chișinău? Desigur, încerc să le povestesc cât mai mult, dar sunt la fel de sigură că dacă vor avea la îndemână un ghid cu informație structurată le va fi mai ușor să ia un bilet de avion sau un bilet de autobus și să ne facă o vizită.

Și localnicilor, care de o viață trăiesc în Chișinău le prinde bine un ghid turistic, fiindcă uneori ai surpriza să afli lucruri nebănuite despre o clădire, pe lângă care, poate treci în fiecare zi.

„Eu îi mulțumesc autoarei pentru informația completă, bine structurată din ghid. Acest efort va bătători calea în avans pentru turiști într-o destinație încă „nebătătorită”.

Textul de mai sus a fost trimis editurii Didactica Publishing House din România, prefață pentru GHID TURISTIC DE BUZUNAR – CHIŞINĂU. Mi-a trebuit ceva curaj să accept provocarea, zic eu, responsabilitatea e prea mare, chiar dacă este un ghid turistic și nu o carte de fizică cuantică :). Una peste alta, am cusut textul, din păcate, nu știu dacă a fost lăsat așa sau modificat. Abia aștept să văd și eu originalul. Pentru comanda ghidului turistic accesați http://edituradph.ro, tot acolo veți găsi și alte destinații: Viena, Bucovina, Maramureș, Transfăgărășan etc.”, scrie Viorica Ataman pe Travelblog.md.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.