Prima pagină / Locuri / Turism  /  Lună albastră la Cetatea Albă

Lună albastră la Cetatea Albă imprimare

Am fost la Cetatea Albă

06.09.2012  

Fenomenul „Lunii albastre”, din noaptea de 31 august spre 1 septembrie, ne-a surprins la Cetatea Albă, printre zidurile vechi de secole.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cetatea Albă a fost aproape întotdeauna Albă. Inclusiv în noaptea cu „Lună Albastră", noaptea de pe Sărbătoarea „Limba Noastră cea Română" spre Ziua Cunoştinţelor.

cetatea alba

Primele menționări despre Cetatea Albă sunt încă din secolul  V-VI î.e.n.

cetatea alba

De-a lungul anilor, cetatea și-a păstrat aproape mereu numele.

cetatea alba

Asprokastron în grecește, Akkerman, numită de turci, Albi Castri, Citta Alba, Belgorod, Alba Iulia, Cetatea Albă, toate însemnând același lucru. O excepție de la această regulă este Mavrokastron, denumită de genovezi, care înseamnă Cetatea Neargă: ori din cauza mării din apropiere sau poate genovezii au acostat malurile cetății noaptea.

cetatea alba

La 36 de km de graniţa cu Republica Moldova, Cetatea Albă, astăzi în componența Ucrainei, este aceeași ca acum 500 de ani, doar localnicii cetății au fost înlocuiți de turiștii care ascultă curioşi poveștile ei.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.