Prima pagină / Locuri / Turism  /  Elveția, țara de vis pentru Xenia Papanaga

Elveția, țara de vis pentru Xenia Papanaga imprimare

18.05.2017  

Xenia Papanaga este tânăra care dintr-o vacanță petrecută la Geneva, s-a îndrăgostit definitiv de Elveția - țara ceasurilor și a ciocolatei. La început a fost fascinată de frumusețea orașului, natura spectaculoasă și cultura atât de vastă. Toate aceste lucruri au determinat-o pe Xenia, să-și croiască viitorul în una dintre cele mai prospere țări din lume.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Astăzi, Xenia Papanaga își face studiile la una dintre cele mai prestigioase Universități din Elveția „Université de Genève”, Facultatea de Economie și Management. Acest lucru se datorează unei motivații puternice de care a dat dovadă încă de pe băncile școlii, prin toate activitățile extracurriculare ce le realiza zilnic.

fghj

Xenia este tânăra care călătorește, citește și trăiește clipa.

„Cărțile sunt pasiunea mea, nimic nu se compară cu zilele în care am puțin timp liber și merg să citesc lângă lacul „Léman”. Verdele Genevei și splendoarea lacului mă inspiră și îmi oferă posibilitatea să meditez în pace”, afirmă tânăra.

dfghj

„Atunci când vorbesc despre călătorii îmi amintesc mereu un citat: „Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat”. Nimic nu se compară cu posibilitatea de a călători, de a cunoaște lumea, cultura și diferite personalități. Amintirile sunt cele ce ne rămân în urma călătoriilor. Eu sunt mândră că am colecționat amintiri din diverse colțuri ale lumii precum: America, Mexico, Germania, Franța, Italia, Portugalia, Spania, Belarusia, Ukraina, Russia, Finlanda, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria,Turcia, Anglia, Bahamas, Mauritius”, mărturisește Xenia.

Pentru ea, Elveția rămâne o țara pe care o va descoperi zilnic. Însă simțurile vizuale, auditive și cele gustative a reușit să le afle încă de la început, iar astăzi ne dezvăluie mici secrete și nouă, echipei Știripozitive.

dftghjk

• Culorile

„Peisajul alpin de un alb strălucitor, vârfurile munților înzăpezite în orice anotimp, lacurile de o frumusețe neobișnuită te fac să te simți ca într-o poveste. În inima Genevei, îți poți găsi refugiul cu o carte în mână sau savurând o înghețată. Locul preferat atât de turiști cât și de mine este „Jet-d'eau de Genève”- Fântâna arteziană ce de-a lungul timpului a devenit simbolul Genevei.

ghj

• Sunetele

Forfota orașului este una melodioasă, iar naționalitățile diferite ce le întâlnește te fac să înțelegi că suntem egali cu toții. În zilele de duminică orașul este pustiu și nimeni nu lucrează, este o zi de familie în care grijele și nevoile cotidiene sunt lăsate la o parte.

vf

• Mirosurile

Cât de complicată și obositoare nu ar fi rutina zilnică atunci când respiri aerul Elveției, simți cum totul se schimbă. În Elveția nici o zi nu începe fără de o cafea, alături de o ciocolată elvețiană, iar la cină elvețieni savurează un pahar de vin ce îl combină cu un platou gustos de cașcaval, acesta neapărat trebuie să fie renumitul „Gruyère".

sdfgh

• Gusturile

Gusturile în Elveția sunt variate, elvețienii pun accent nu pe cantitatea mâncării ci pe calitate. Cele mai renumite mâncăruri elvețiene sunt „Rosti” - o compoziție alcătuită din cartofi dați prin răzătoare ce au forma unei clătite. Un deliciu culinar este și „Fondue”- un amestec din cele mai bune cașcavaluri elvețiene din care nu lipsește vinul alb, se servește mereu cu pâine. Ciocolata elvețiană este o adevărată nebunie, nimic nu se compară cu gustul inedit al dulciurilor „Nestle, Lindt, Sprungli sau Frey”, povestește Xenia Papanaga pentru Stiripozitive.eu.

dfgh

Alina Anghel, stragiară

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.