Prima pagină / Locuri / Turism  /  10 locuri de văzut în Republica Moldova

10 locuri de văzut în Republica Moldova imprimare

15.05.2020  

Vecină cu Ucraina și România, Republica Moldova este o țară mică, dar foarte interesantă, cu oameni binevoitori și locuri pitorești. Pentru turiști, dar și pentru persoanele care trăiesc în Moldova, propun 10 locuri minunate, care ar trebui vizitate cu siguranță.

  1. Muzeele din Chișinău:  Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Artă, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” și altele. Muzeele vă vor introduce mult mai bine în obiceiurile, tradițiile și istoria țării. 

Facebook.com

 2. Orheiul Vechi - un complex muzeal amplasat în valea Răutului. În afară de priveliștea nemaipomenită, aici puteți vizita cetatea getică, cetatea medievală, feredeul, hanul și mănăstirea peșteră. 

Afisha.md

3. Vinăria Cricova - cunoscută ca cel mai mare complex subteran, aflat la 60 de metri sub pământ, acest complex se poate lăuda nu doar cu vinuri de o calitate înaltă, dar și cu labirinturile sale subterane. 

Viator.com

4. Cetatea Soroca - o cetate din secolul XVI, care a fost clădită de către domnitorul Ștefan cel Mare. Aici veți avea parte de o excursie prin cetate, împreună cu povestiri interesante ale ghidului. 

RFI.RO

5. Conacul Manuc Bey - complexul istorico-arhitectural, amplasat în orașul Hâncești. În cadrul acestui complex se află Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turneul de veghe și altele. 

Moldova.md

6. Lumânarea Recunoștinței - este un monument cu înălțimea de 29,5 m și pentru a ajunge în vârful său trebuie să ridicați peste 600 de scări. Este un monument istoric, adus ca omagiu persoanelor care au creat și au cultivat istoria Republicii Moldova.

casamare.md

7. Castelul Mimi - un monument de arhitectură din localitatea Bulboaca. Aici puteți vizita un muzeu, o galeria de artă pentru tinerii artiști, o sală de conferințe, un hotel, SPA, un restaurant, câteva ateliere de creație și, de asemenea, puteți degusta și procura vinuri de o calitatea superioară.

castelmimi.md

8. Grădina Botanică din Chișinău - un parc cu suprafața de 104 hectare, unde sunt expuse o varietate largă de plante. De asemenea, sunt și alte parcuri în Chișinău de-o frumusețe rară și unde puteți merge pentru a savura natura din plin. 

ecology.md

 9. Memorialul Eternitate- un monument situat în Chișinău, care a fost ridicat în memoria soldaților sovietici ce au decedat în cel de al doilea război mondial.

Dumitru Brinzan https://www.brinzan.com/

10. Asconi Winery - o vinărie fondată în anul 1994, care a fost și este până în ziua de astăzi o afacere de familie, aici puteți face excursie pe teritoriul vinăriei, pentru a vedea tehnologiile după care se produce vinul. De asemenea, puteți lua masa la restaurantul cu bucate tradiționale moldovenești și puteți degusta vinuri, aflând despre fiecare vin metoda și stilul de vinificație a acestuia.

tripadvisor.com

Vizitând aceste locuri minunate veți rămâne plăcut surprinși și veți îndrăgi mult mai mult Republica Moldova și tradițiile acestei țări.

Valeria Minciuna, stagiară 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.