Prima pagină / Locuri / Sport  /  În Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a fost inaugurată sala de sport după circa 2 ani de construcţie

În Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a fost inaugurată sala de sport după circa 2 ani de construcţie imprimare

28.03.2018  

Un eveniment important a marcat ziua 27 martie 2018 pentru Liceul Teoretic „Mircea Eliade” – a fost inaugurată sala de sport.

Realizarea mult așteptată a fost un prilej de mare bucurie pentru cadrele didactice, elevi și părinți, care au venit  la sărbătoare pentru a-și exprima speranțele și cuvintele de recunoștință. Alături de comunitatea școlară au fost reprezentanții primăriei municipiului Chișinău, în frunte cu Silvia Radu, Primar general interimar, și reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reprezentat de Secretarul general de stat pe Educație, Angela Cutasevici.

După ritualul tradițional de tăiere a panglicii de la intrare, oaspeții (cu panglici tricolore la piept și la mâini) au intrat în clădirea ce cuprinde o suprafață de peste 400 m2. Aici tinerii și-au etalat talentul în diverse domenii sportive: dans sportiv, gimnastică, elemente de atletică ușoară etc.

Potrivit Secretarului general de stat pe Educației, de la fondare, școala nu a avut o sală de sport. „Cu toate acestea, precizează dna Cutasevici, liceul încă din primii ani s-a remarcat la nivel național prin performanțele academice, iar această sală de sport va oferi șanse multiple în atingerea și a performanțelor sportive pentru cei 1077 de elevi".

Primarul interimar Silvia Radu, menţionând că unul din copiii săi studiază în această instituţie, a subliniat că sala nou-inaugurată a fost mult așteptată atât de elevi, cât și de părinții acestora. Edilul capitalei a îndemnat copiii să frecventeze cât mai des sala de sport pentru a duce un mod de viață sănătos și pentru a atinge rezultate în sport tot atât de bune ca și la învățătură.

La rândul său, directorul instituției, Grigore Vasilache, a spus că elevii și profesorii acestei școli au așteptat sala de sport timp de 28 de ani și au inaugurat-o la o dată semnificativă - 27 martie, ziua celebrării celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, prilej de dublă sărbătoare. Lucrările construcției edificiului au durat circa 2 ani, fiind alocate 5 mln. de lei.

În acest context, Directorul liceului a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în realizarea acestui vis, și anume: Primăriei și Consiliului municipiului Chișinău, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Direcției generale educație, tineret și sport mun. Chișinău, Direcției Construcții capitale, precum și colectivului de profesori, elevilor și părinților.

Elena Vorotneac

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.