Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 2

Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 2 imprimare

25.08.2014  

August, termometre neliniștite, străzi împânzite de multă voie bună și de chipuri luminoase. La 7 seara, se știe: Chișinăul își savurează din plin amurgul, în timp ce lumea bună și conversațiile calde sunt la ordinea zilei.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Deși a trecut o lună de la primul episod al proiectului, poveștile interesante ale chișinăuienilor nu au încetat să-și trăiască destinul.

Andrei Leanca, jonglorul de lângă Primărie ne-a povestit că a decis să facă jonglerie în urmă cu 2 ani, când fiica sa de 16 ani a născut, iar familia avea nevoie de un venit mai mare, el fiind unicul care avea grijă de copii. De ce anume jongleria? „Pentru că îmi place să aduc oamenilor zâmbet, îmi place să fac spectacol”, ne-a mărturisit Andrei, care, deși are în spate o poveste mai dificilă, nu ezită să zâmbească și să fie pozitiv.

Andrei_Leanca

Pe gazonul de lângă Guver i-am întâlni pe Anastasia Cucuruz și Ghenadie Brega, tinerii de la „Hyde Park”, care au fost inițiatorii flashmob-ului: „Jos Laba de pe Iarba Guvernului”. Timp de două zile, aceștia au reușit să mobilizeze lumea să-și petreacă timpul pe gazonul de lângă Guvern sau Palatul Republicii, fără a avea vreo oarecare temere.

Hyde Park

O altă poveste interesantă, descoperită într-o seară de miercuri, la Muzeul de Artă al Moldovei, este cea a lui Radu Croitoru- violoncelistul, care împreună cu câțiva prieteni: Marcel Lazăr, Vadim Grumeza, Ionel Manciu și Yuri Atvinosky, a susținut un concert inedit, cu titlul „Noi am venit acasă”.

Radu a absolvit Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” în 2009, iar apoi a devenit student la Universitatea Națională de Muzică de la București. Deși, acolo „la început a fost mai greu cu tempourile”, Radu s-a obișnuit în scurt timp cu cerințele din București, fiind mai apoi membru al unei din cele mai bune orchestre din Europa- „Orchestra Română de Tineret”.

Întrebat de cum a simțit el publicul de acasă, tânărul violoncelist ne-a mărturisit: „Mă bucur că am avut parte de atâția oameni în sală, de un public foarte bun, care a trăit muzica odată cu noi”.

Radu Croitoru

Bea Nuri, Park Dabin, Nam Juyeon și Roh Taeyoung sunt voluntarii care au venit tocmai din Coreea, pentru a-i învăța pe tinerii noștri IT-ul și cultura coreeană, în cadrul unei Școli de Vară. I-am întrebat ce i-a impresionat cel mai mult în Moldova, iar tinerii voluntari ne-au lăudat bucatele și, totodată, ne-au zis că „moldovenii sunt foarte ospitalieri, iar tinerii prind foarte repede ceea ce le predăm lor și, sunt foarte prietenoși”. 

Coreeni

De-i jonglerie, activism civic, muzică sau cultură coreeană, chișinăuienii noștri știu cum să-și petreacă timpul la 7 seara!

Text & foto: Patricia Cobîlcă | stagiară Stiripozitive.eu

Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1 Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1 Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1 Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1 Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.