Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Staţiile de autobuz din Republica Moldova, parte a unui proiect fotografic canadian

Staţiile de autobuz din Republica Moldova, parte a unui proiect fotografic canadian imprimare

01.04.2016  

Republica Moldova este unul dintre nucleele de fascinaţie fotografică din fostul spaţiu sovietic care i-au atras atenţia fotografului canadian Christopher Herwig.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

În 2002, Christopher Herwig s-a îmbarcat într-o epopee prin fostele state-satelit ale defunctei Uniuni Sovietice pentru a fotografia cele mai extravagante staţii de autobuz care poartă amprenta minimalismului science fiction care a caracterizat arta mobilierului urban în acea epocă.

Statii de autobuz

Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Georgia, Tadjikistan, Kîrgîzstan, Uzbenkistan, Kazahstan, Turkmenistan, Lituania, Letonia, Belaurs, Estonia şi regiunea separatistă de pe teritoriul georian Abhazia, sunt cuprinse în foto-inventarul creat de Christopher Herwig.

Statii de autobuz

În Republica Moldova, Herwig a fotografiat staţii de autobuz din Pănăşeşti, Bălţi şi Făleşti.

În era sovietică, staţia de autobuz s-a dovedit a fi un teren fertil pentru a experimenta diverse modele de design utilitar, fapt care a rezultat într-o varietate de stiluri în întreaga regiune, de la cel mai strict brutalism estetic, până la forme dintre cele mai exuberante.

Statii de autobuz

Statii de autobuz Statii de autobuz Statii de autobuz
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.