Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  (Foto) Cristina Kelly, pictorița moldoveancă: „Verdele caracterizează Irlanda”

(Foto) Cristina Kelly, pictorița moldoveancă: „Verdele caracterizează Irlanda” imprimare

26.10.2016  

Verde – această culoare este caracteristică pentru Irlanda, spune Cristina Kelly, o pictoriță din Moldova stabilită în Irlanda de ani buni.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Cristina Kelly locuiește și creează la Dublin, în Irlanda. Întotdeauna și-a dorit să aibă o ocupație creativă şi din acest motiv a decis să facă trei ani de design interior și un an de styling. Cristina, originară din Moldova, a avut norocul să muncească împreună cu designerul american Garry Cohn.

Cristina Kelly

Fiind însărcinată cu al doilea copil, Cristina a decis să stea cu copilul acasă, în defavoarea carierei, însă aventurile ei artistice nu au luat pauză. Astfel cât stă în concediu de maternitate, Cristina Kelly învaţă să picteze şi a început proiectul „100 de fețe”, care are priză la oameni.

Cristina Kelly

„Pictez oameni, femei care mă inspiră. Unii îmi sunt prieteni, iar alții sunt persoane străine care m-au captivat cu ceva anume. Acest proiect este o chemare din interior, spontană”, povestește pictorița Cristina Kelly.

Cristina Kelly

„Portretele sunt realizate în diferite metode ca să învăț și să încerc cât mai multe tehnici. Am avut și comenzi personalizate, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Şi am avut doar reacții pozitive. Mă bucur enorm că portretele plac și trezesc emoții frumoase. Deoarece portretele sunt toate diferite, au și o perioada de creare diferită. Cele făcute la comandă sunt pictate în pastel moale, cu degetul. Pigmenții de cea mai înaltă calitate sunt puri și nu-și vor schimba culoarea sau intensitatea timp de secole. Edgar Degas și-a pictat vestitele balerine cu aceiași pigmenți pe care îi folosesc și eu. De fapt, anume aceste pasteluri de la Sennelier au fost create împreună cu Degas la comanda lui. Picturile sunt făcute în format mare - A3, pe hârtie din bumbac. Realizarea unui astfel de portret durează câteva zile. Sunt pasionată și de colaje, pe care le fac cu mare plăcere”, adaugă Cristina Kelly.

Anei Morodan

„Primul portret a fost cel al Anei Morodan. L-am făcut pentru că femeia asta inspiră prin atitudinea ei. L-am făcut dintr-un impuls. Am lucrat jumătate de noapte la el, pentru că îmi era interesant subiectul, descopeream un nou mediu. Nu am mai desenat cu pastelurile acestea până atunci și îmi doream să văd unde ajung și ce pot face cu ele”, spune Cristina.

Apropo, Cristina Kelly nu a luat nici o lecție de desen sau pictură. Este autodidactă.

„Am sfârșit pictura și am pus-o pe instagram, unde am etichetat-o pe Ana. Ei i-a plăcut foarte mult, m-a contactat și a zis că vrea să-l cumpere. Recent tabloul a zburat la București”, povestește pictorița.

Cristina Kelly

Un alt portret reușit este cel al Tatianei Țîbuleac. Cristina a vrut să-i facă un dar de ziua de naștere a Tatianei.

Irlanda și culoarea acestei țări

Cristina Kelly

Despre ţara în care locuieşte şi creează, Irlanda, Cristina Kelly spune că „este o țară incredibil de frumoasă”. „Verdele este culoarea care caracterizează cel mai bine Irlanda. Oamenii sunt foarte prietenoși, iar politețea le este o trăsătură înnăscută. Sunt pasionați de sport. Copiii sunt implicați în diverse activități sportive încă de mici. Iar fiecare zonă de locuit are o mulțime de terenuri sportive amenajate pentru activități sportive”.

Cristina Kelly

„Irlandezii sunt oameni culți, cu o dragoste mare pentru țara lor. Sunt patrioți adevărați și se mândresc cu asta”, povesteşte Cristina.

Cristina Kelly

„Statul are grijă și de promovarea culturii”, afirmă Cristina Kelly. „Toate galeriile de artă și muzeele sunt deschise șase zile în săptămână și sunt absolut gratis pentru vizite. Se organizează multe festivaluri culturale, zilele ușilor deschise, când poți vizita studiourile artiștilor”, povestește Cristina Kelly, pictorița moldoveancă stabilită în Irlanda.

AICI puteți vedea mai multe portrete realizate de Cristina Kelly.

Sursă foto: arhivă personală

Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly Cristina Kelly
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.