Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  A intrat și a început a plânge. Despre ce este vorba, afli chiar de la Maia Metaxa

A intrat și a început a plânge. Despre ce este vorba, afli chiar de la Maia Metaxa imprimare

15.12.2016  

Maia Metaxa, care este specialist în comunicare, rememorează momentele plăcute petrecute la fostul birou BBC. Emoționată până la lacrimi, după ce peste opt ani, a pășit pragul aceluiași etaj și aceluiași birou, ea a hotărât să-și împărtășească trăirile sale pe o pagină de socializare.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Iată ce a scris Maia Metaxa pe pagina sa de facebook:

„Deci, să vă povestesc.
Intenția mea de a face cursuri de spaniolă despre care scriam aseară nu a fost o glumă. Azi merg să mă înscriu. Sun să aflu unde este școala. Întreb de băiatul de la telefon să-mi dea un punct de reper, pentru că strada Columna e mare. Îmi spune: e la numărul 131, o casă orange, etajul trei, la intersecție cu Maria Cebotari...OK, mă uit pe hartă să văd casa. Google mi-o arată gri. Plec, dar pe drum încerc s-o localizez totuși în cap. „Eu știu o singură casă orange acolo, cu trei etaje”, mă gândesc...și cu o ușoară bănuială unde merg...merg. Dar cu cât mă apropiam mai mult, cu atât mai mult înțelegeam că știu ce a fost acolo, deși nu-mi venea să cred deloc...
Ajung în fața casei. La intrare nu scrie nimic despre nicio școală de limbi moderne. Întreb la recepție. „Da, da, urcați la etajul trei”...
Urc și înțeleg că de fapt urc spre fostul birou BBC...unde nu am mai călcat de opt ani, de când s-a închis secția de limbă română. Același etaj trei. Aceleași birouri! Aceleași uși...În capul meu se perindă oameni, discuții, scene, glume, interviuri, tensiune, agitație, adrenalină...
-Știți ce a fost aici?, întreb oamenii de la recepție și mă așez pe scaun.
-Da, BBC.
Zâmbesc.
-...iar voi stați acum în bucătărie. Ei râd...
- Dar iată acolo, arăt în stânga, a fost studioul (ușa imensă și grea, anti-incendiu nu mai este, și nici geamul de sticlă nu mai este).
- Vreți să intrați să vedeți cum e acum?
- Sigur că vreau...Și intru. Și când mă apucă un bocet...oh.
- Să știți că în studio, pe jos, e aceeași mochetă, de pe vremea BBC, le spun.
Îmi arată și sala unde vor fi cursurile de spaniolă. N-o să mă credeți, dar e în redacție, unde stăteam eu, Cornel, Marin și Sașa, doar că a fost între timp împărțită în două. Iar sala de spaniolă este exact pe partea unde stăteam eu, lângă geam, în colțul din stânga.
În biroul Margaretei - BBC Monitoring, se țin cursuri de germană de unde iese...
-Maia, bună ziua! Gerhard Ohrband sunt (unul dintre foștii mei profesori la Psihologie, acum predă și germana la această școală)
-Da, da, știu...bolmojesc eu paralizată efectiv.
-Ții minte – arată spre biroul lui Sandu, am făcut aici interviul ...
În biroul lui Sandu nu am reușit să intru. Erau cursuri.
- Știți cine a rămas până acum aici? Tanti Tamara.
- Tanti Tamara...da, doamna care făcea curat și care era nespus de curioasă și-i plăcea enorm să stea de vorbă cu noi.
Of. Eu nu știu ce glumițe îmi face Universul, dar de mult timp nu am mai fost atât de emoționată...și, credeți-mă, nu sunt slabă de inimă”, a scris Maia Metaxa.  

sfc
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.