Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda

Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda imprimare

26.03.2018  

Adelina Lesan se află în campusul Misiunea Speranta din satul Rubuguri, Uganda. Acolo oamenii au fost alungați din junglă vreo 15 ani în urmă. La început Guvernul le-a oferit o susținere oarecare, dar acum nu mai primesc nimic. Doi ani în urmă, Daniel Ioan Mureșan din România s-a stabilit cu traiul acolo printre ei și a început o lucrare frumoasă.

Până acum s-a mai alăturat și o asistentă medicală care are un oficiu în campus unde trateaza pacienti luni, miercuri, si vineri, iar în același timp educând oamenii. De două ori pe săptămână merg în satele din apropriere și pe la școli tratând oamenii care nu au posibilitatea să vină și tratează copiii de scabie (bubițe în cap).

Au construit o biserică unde la moment sunt 63 de membri și acum vreo 75 de persoane sunt catehizați pentru a primi botezul în viitorul apropiat.

Merg în vizite la famili. Se construiesc case pentru localnici (vreo 10 pe an).

Localnicii de acolo nu au ce mânca, nu au cu ce se îmbrăca sau cu ce se încălța. Adelina împreună cu cei de la misiunea Speranța încearcă să asigure populația de acolo cu alimente, ștergare, farfurii, căni, paturi... îi invață despre igienă și curățenie. Îi învață cum să prelucreze pământul. Și împreună cu ei se roagă și îl slăvesc pe Domnul.

Misiunea Speranța a construit o școală în campus unde 36 de copii beneficiază de studii gratuite. Se ocupă cu copiii și în timpul săptămânii și duminca la școala duminicală.

Localnicii de acolo zic că însăși prezența oamenilor albi printre ei e o binecuvântare pentru că prin ei li se arată dragostea lui Dumnezeu.

Acesta este exemplu de misionarism pentru toți creștinii din Moldova, mai ales pentru creștinii ortodocși, care din păcate nu se folosesc de toate resusrsele și de toată capacitatea de a se implica pe dimensiunea socială.

 

Sursă: Ion Andronache

Foto: Arhivă personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.