Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  VIDEO | Satul Ţaul, Donduşeni: comunitate, cultură şi tradiţii

VIDEO | Satul Ţaul, Donduşeni: comunitate, cultură şi tradiţii imprimare

23.11.2012  

„Moldovenii când se strâng şi-n petreceri se avântă, la un colţ de masă plâng, la alt colţ de masă cântă”, a mărturisit, mai mult cântând, la Ţaul, Donduşeni, Elena Găină.

„Suntem la o vârstă înaintată, însă ne place foarte mult să venim să ne relaxăm la Palatul Culturii, cântând sau pur şi simplu vorbind unii cu alţii. Şi asta este foarte important pentru oamenii unei comunităţi", mărturiseşte Elena Găină într-un mesaj video care ne-a venit din satul Ţaul, raionul Donduşeni.

În satul Ţaul, la Palatului Culturii, sunt active acum 11 colective artistice în care sunt încadraţi oamenii din sat, de la copii până la cei mai vârstnici. Câteva dintre aceste echipe au evoluat pe scenă special pentru a fi prezente pe www.stiripozitive.eu.

„Anul acesta şi Palatul Culturii şi Orchestra de muzică populară „Alboteanca" împlinesc 35 de ani. Este o vârstă frumoasă la care trebuie să cântărim ce am făcut, ce mai avem de făcut pentru cultură şi susţinerea tradiţiilor. Toate colectivele noaste sunt foarte bune şi au dus faima ţării şi a satului Ţaul şi peste hotare, în aproape toată Europa", a povestit Valentin Moroz, directorul Palatului Culturii din satul Ţaul, Donduşeni.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.