Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Constantin a construit la școală un foișor pentru copii, din grantul Youth Empowerment Program și din strângere de fonduri în satul natal Glinjeni, Fălești

Constantin a construit la școală un foișor pentru copii, din grantul Youth Empowerment Program și din strângere de fonduri în satul natal Glinjeni, Fălești imprimare

20.11.2019  

Proiectul „Împreună pentru o educație de calitate” a fost gândit de Constantin Dombrovschi cu scopul de a schimba lucrurile din localitatea natală. Datorită Programului Youth Empowerment și cu suportul Ludmilei Jalbă, reprezentantă Keystone Moldova, Constantin și-a propus să amenajeze un loc unde locuitorii satului Glinjeni, Fălești, să se odihnească și să-și petreacă util timpul.

„În parteneriat cu ONG-ul local „Sat Modern", Constantin Dombrovschi a construit un foișor pe teritoriul școlii, unde atât maturii, cât și copiii vor beneficia de acesta. Pe lângă suma de 24.000 de lei, acordată de către Centrul Media pentru Tineri în cadrul Programului Youth Empowerment, Constantin a reușit să strângă încă 16.000 de lei de la rude și diaspora. Colaborarea cu autoritățile locale a fost o provocare pentru Constantin, deoarece primarul nu a fost deschis spre parteneriat, așa cum s-a declarat la început. Constantin a fost nevoit să schimbe destinația proiectului, identificând un alt loc împreună cu administrația școlii din sat și ONG-ul local", a menționat Diana Bulai, Coordonatoare a Programului Youth Empowerment.

În cadrul Programului Youth Empowerment  au mai fost implementate opt proiecte, coordonate de tineri și tinere, cu și fără dizabilități.

În luna octombrie, Constantin Dombrovschi a participat la evenimentul discursurilor motivaționale „Talk Forum - Reușesc! Comunitatea mă susține", la care a povestit despre experiența lui de a implementa un proiect în localitatea natală.

Programul Youth Empowerment face parte din Proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor", implementat de AO Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner și are scopul de a susține tinerii cu și fără nevoi speciale în luarea deciziilor, solicitarea drepturilor, pentru a influența autoritățile publice locale și pentru a schimba lucrurile din jurul lor. 

Sursa: Tineri.md

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.