Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Păsări din Estonia fotografiate de moldoveanca Viorica Guzun

Păsări din Estonia fotografiate de moldoveanca Viorica Guzun imprimare

O galerie foto cu rațe, lebede și pescăruși din Estonia

21.01.2013  

Acolo, rațele de oraș au și indicatoare rutiere care-i obligă pe șoferi să le cedeze trecerea. Iar în vestul țării, păsările pot demonstra că în Estonia există și urși polari. Toate aceste dovezi din viața păsărilor estoniene au fost surprinse de moldoveanca Viorica Guzun într-o galerie foto pe care o împărtășește pe Stiripozitive.eu cu ocazia Zilei Internaționale a Zăpezii.

Text și imagini de Viorica Guzun, Tallinn

Răţuştele. Sunt multe, sunt scăldate de apa mării, au parte de alintul soarelui și de privilegii în Parcul Preşedintelui. Le este dedicat și un indicator rutier - Atenție! Aici păsările traversează strada!

Rățuște de Viorica Guzun

Rățuște de Viorica Guzun

Prin urmare, nu e de mirare dacă uneori traficul devine, la Tallinn, scurt, anevoios, iar un polițist, cu o vărguţă în mână, îndeamnă şi ghidează păsările să ajungă dintr-o parte a străzii în alta.

Lebădă de Viorica Guzun

Lebedele. Ele sunt regine la Tallinn. Sunt însă într-atât de răsfăţate încât riscă să nu îşi poată lua zborul. De aceea, autorităţile roagă cetăţenii să admire frumuseţea elegantelor păsări mai mult decât să le hrănească.

Pescăruș de Viorica Guzun

Pescăruşii. Mulţi, gălăgioşi şi... peste tot. Completează atmosfera baltică şi călătoresc pe valurile Mării Baltice. Acest pescăruş, spre exemplu, a fost surprins pe nava „Baltic Queen", care face legătura dintre țărmul estonian şi cel suedez.

Păsări de Viorica Guzun

Păsăei la Haapsalu de Viorica Guzun

Orice ghid ar consemna că în Estonia nu, nu sunt urşi polari. Pe litoralul vestic al Estoniei însă, în oraşul Haapsalu, păsările ar demonstra contrariul. Toate împreună.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.