Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  (VIDEO) Valentina Al Safdi, fondatoarea salonului Studio Safadi: Nu conta cât lucram, importantă era calitatea

(VIDEO) Valentina Al Safdi, fondatoarea salonului Studio Safadi: Nu conta cât lucram, importantă era calitatea imprimare

Despre calea de la hair-stylist la proprietara salonului „Studio Safadi”

12.06.2020  

Acum 19 ani Valentina Al Safdi a făcut primii pași în ceea ce presupune a fi hair-stylist, actualmente este proprietara propriului salon Studio Safadi. Pe lângă activitatea în salon reușește să adune o comunitate activă pe rețelele de socializare, să instruiască alte persoane și să educe cei trei copii împreună cu soțul său.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Totul a început la o vârstă foarte fragedă, primele cursuri de coafor le-am ales fără intenția de a-mi câștiga un nume în acest domeniu. După cursurile de 10 luni am îndrăgit această meserie și nu am văzut nimic ce m-ar împiedica să merg mai departe.”

Încă din primele zile de activitate a început să-și acumuleze clienții și în momentul în care numărul acestora depășea timpul pe care îl putea oferi, în ajutor a venit soțul:

„El vopsea și eu coafam și tundeam, așa am lucrat doi ani. Numărul clienților fiind tot mai mare și mai mare ne-am gândit să deschidem ceva propriu. Am luat un spațiu în chirie, deja cu trei locuri de muncă unde am și activat timp de șase ani. Văzând creșterea numărului de solicitări, m-am gândit că am nevoie de un spațiu care să-mi aparțină și acesta este studio-ul pe care-l am acum.”

În urma numeroaselor solicitări primite, Valentina a dat start orelor de instruire în cadrul cărora a încercat să transmită cunoștințele acumulate anterior. Timp de doi ani de activitate în calitate de trainer pune accent pe corectitudinea executării fiecărui pas în realizarea unei coafuri, de aceea elevele Valentinei cunosc ce înseamnă a relua tot procesul de la zero, de câteva ori, atunci când coafura era gata.

Calitatea și abordarea individuală sunt lucrurile de care se conduce mereu în realizarea coafurilor sale, după cum și afirmă Valentina:

„Îmi fac lucru în așa fel ca să îmi placă mie, dacă îmi place mie cu siguranță va place și clientului, pentru că lucrez foarte mult cu diferite tipuri de fețe și structuri de păr, și mă orientez pentru a găsi ceva potrivit, abordez individual pe fiecare persoană.”

Valentina Al Safdi pune un mare accent pe dezvoltarea continuă, lucrul pe care îl dezvoltă și la angajații săi. Astfel în palmaresul său sunt cursuri de perfecționare organizate de traineri cu renume, cum ar fi: Victoria Schimbător, Antonina Romanova, Cristina Feodorova, Uliana Nik Gheorghe Kot.

Violeta Ciobanică este hair-stylist în cadrul salonului Studioa Safadi deja de 9 ani, despre fondatoarea salonului spune că: „multe și-ar dori să lucreze alături de ea pentru că este o persoană deosebită, care nu face simțită diferența dintre șefă și lucrător și este mereu alături când ai nevoie de ajutor. Ea este foarte ambițioasă, eu vreau să fur această calitate de la ea”.

Valentina afirmă că a fi o femeie în afaceri nu este ușor, însă nu ar putea renunța la a fi prezentă în orice activitate a salonului și în afara acestuia:

„Să ai o afacere a ta înseamnă să întâmpini foarte multe dificultăți. De multe ori nu ești susținută, chiar și de ai tăi, cineva îți poate spune că este suficient așa cum este, dar trebuie să fii ambițios pentru a-ți atinge scopurile. Soțul m-a încurajat foarte mult și părinții m-au încurajat, dar oricum mai mult am fost eu puternică, și deseori am mers peste cuvintele lor.”

Referitor la perioadă de carantină spune că a fost una dintre cele mai lungi vacanțe timp de 19 ani de activitate, poate chiar mult prea lungă. Până a primi permisiunea de a relua activitatea a organizat cursuri online gratuite care puteau fi găsite pe rețelele de socializare a stilistei. Valentina Al Safdi, fondatoarea salonului „Studio Safadi”, este încă un exemplu relevant despre cum pasiunea a generat o afacere de succes.

„Deoarece am îndrăgit foarte mult această meserie, am depus foarte multă străduință ca să mă dezvolt în acest domeniu, nu avea importanță cât lucram, cât de mult dura, importantă era calitatea”, precizează proprietara „Studio Safadi”.

Aceste material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Sursă copertă, mini galerie: Arhivă personală

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.