Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Ghid de ieșit în oraș cu puțini bani în buzunar

Ghid de ieșit în oraș cu puțini bani în buzunar imprimare

O ieșire în oraș de ziua echinocțiului de primăvară

20.03.2012  

Vrei să ieși în oraș în această zi a echinocțiului de primăvară care coincide cu Ziua Internațională a Francofoniei și te întrebi de câți bani ai nevoie? Nu-ți fă griji! Ne-am gândit noi la asta. Am creat un ghid de ieșit în oraș în funcție de bugetul de care dispui.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Zero lei: Nu dispera, ești încă tânăr! Dacă ai crezut până acum că nu este posibil să ieși în oraș fără bani, ei uite că e. Însă pentru asta, persoana cu care ieși trebuie să fie o fire romanică și să-i placă plimbările lungi pe străzile orașului vechi sau prin parcuri. Ori puteți sta pe o bancă împreună să admirați natura, să observați trecătorii ori să navigați pe net într-un spațiu public cu wi-fi.

Dacă se întâmplă să ieși în oraș pe la sfârșitul lunii, poți merge gratuit la unele muzee din Chișinău care au intrare liberă. De exemplu, Muzeul Național de Arte Plastice din Chișinău are intrare gratuită ultima zi de miercuri a lunii. Iar Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei poate fi vizitat gratuit în ultima zi de joi a lunii. După o vizită la muzeu, seara, aproape sigur, poți găsi vreun concert cu intrare gratuită.  

Teatrele din Chișinău au, de obicei, intrare liberă la avanpremieră sau la o repetiție cu public, care se dă înaintea premierei. Urmărește programul cinematografelor, căci poți găsi vreo proiecție de film dedicată unui sau altui eveniment.

 

Cu 10-50 lei în buzunar se schimbă situația. Apar mai multe de locuri în care ai putea merge cu persoana dragă.  Aceleași muzee  pot fi vizitate dar în orice zi a lunii, pentru că intrarea, de obicei, nu costă mai mult de 5 lei.  Animalele drăgălașe de la gradina zoologică pot fi admirate cu numai 10 lei și îți mai rămân bani să bei și un suc pe undeva, să joci, poate, o partidă de biliard ori să te plimbi cu noile troleibuze prin inima capitalei, ascultând vocea dulce a doamnei Mereuță care ne amintește blând să nu uităm lucrurile în transportul public.

50-100 lei. Pe măsură ce crește suma disponibilă și sfaturile mele devin din ce în ce mai inutile pentru că având bani în buzunar ai putea și tu să-ți pui imaginația în funcțiune, și nu uita că banii nu sunt ingredientul cel mai important pentru a face persoana de lângă tine să se simtă bine. Puțină atenție, imaginație zâmbete și locuri frumoase ar putea să facă persoana dragă să te aprecieze la adevărata valoare.

Interesant cu ce ar semăna o ieșire în oraș inspirată din numele filmului italian de sâmbătă de la „Generația 1000 de euro”?

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.