Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Troleibook - biblioteca călătoare

(Video) Troleibook - biblioteca călătoare imprimare

03.06.2015  

De Ziua Internațională a copiilor, Chișinăul s-a transformat într-un loc de distracții pentru toți copilașii și chiar pentru părinții acestora. Unii dintre ei au preferat să se plimbe cu automobilul electric, alții să sară pe trambulină, iar alții au mers la biblioteca Troleibook, o bibliotecă călătoare unde poți răsfoi și culege lucruri frumoase din cărți.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Biblioteca municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu a decis să apropie copiii de lectură. Așa că, au împrumutat un troleibuz uzat de la Regia Transport Electric, l-au colorat în culori cât mai vii și l-au făcut cât mai comod și original pentru lectură.

Troleybook-ul a fost instalat, în vara anului 2014, în Parcul Valea Trandafirilor. Anul acesta, el a fost adus în Parcul Valea Morilor. Biblioteca cuprinde sute de cărți, reviste pentru gospodine și chiar cărți pentru tinerii ingineri.

Troleibook

Troleibook

În biblioteca călătoare am găsit zeci de copii, dar şi maturi, care examinau minuţios cărţile de pe rafturi pentru a-şi alege una.  

Troleibook

Picilor le-a plăcut acestea idee și ne spun de ce copiii trebuie să-și îmbogățească lista cărților citite.

 Troleibook

„Am venit la bibliotecă, pentru că vreau să aflu mai multe curiozități, să aflu mai multă informație, să descoper lucruri noi. Am citit „Gogoașa”, „Ursul păcălit de vulpe”. Citesc, deoarece intru în aceste basme și-mi este interesant. Sunt frumoase, captivante, distractive. În vacanța vreau să citesc cărți despre mare, ape, ocean, nisip”, zice Tatiana, vizitatoare fidelă a bibliotecii.Troleibook

„Eu am citit „Abecedarul”, „Luceafărul”, „Punguța cu doi bani”, „Ursul păcălit de vulpe”. Îmi place să învăț, deoarece vreau să termin cu bine școala”, spune Renat.

 Părinții susțin aceasta idee și spun că se vor strădui să-și aducă copiii cât mai des la biblioteca călătoare.

Troleibook

„Copilul ar trebui să citească, pentru că foarte bine se dezvoltă intelectual, află foarte multe lucruri frumoase, ce e bine și ce e rău. Părinții uneori sunt ocupați și nu oferă copilului acel frumos, frumosul vieții. Sfătui ca toți copiii, chiar și mămicile în timpul liber, în vacanță să-și ia cartea pe nisip, la mare și să citească împreună acele lucruri frumoase, care le găsim numai în buchiile cărților”, zice Maria Eșanu, mama a doi copii. 

 

 

Troleibook Troleibook Troleibook Troleibook Troleibook Troleibook Troleibook
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.