Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Plimbările Stiripozitive.eu: Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS, Bălți la 10 ani

Plimbările Stiripozitive.eu: Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS, Bălți la 10 ani imprimare

16.09.2015  

Înainte de aniversarea de 10 ani a Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS de la Bălți, am făcut o plimbare până acolo ca să vedem cum stau lucrurile și cât de prietenoși sunt specialiștii, voluntarii și beneficiarii Centrului.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

În luna septembrie a acestui an, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS de la Bălți, împlinește 10 ani de activitate, 10 ani în care specialiștii și voluntarii Centrului au prestat servicii prietenoase tinerilor.

Lina_Osoianu

„Anul acesta sărbătorim jubileul de 10 ani al Centrului. În perioada aceasta am reușit să adunăm o echipă formată din specialiști prietenoși. Avem medici: ginecolog, terapeut, urolog, androlog și dermato-venerolog. În echipa noastră mai sunt psihologi: psiholog consultant și psiholog educator. Și avem și asistent social. Pe parcursul acestor ani am desfășurat foarte multe activități. Avem o experiență foarte mare deja. În primul rând acestea sunt serviciile individuale – consultațiile individuale pe care le prestăm pentru tineri. Mai avem activități de grup: lecții informative, traininguri, acțiuni comunitare pe piață și altele”, povestește Lina OSOIANU, șefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS de la Bălți.

ATIS

Am fost curioși să aflăm de la Lina OSOIANU și care este semnificația numelui Centrului, iar ea ne-a răspuns: „ATIS pentru noi înseamnă Activ, Tânăr, Informat și Sănătos, dar defapt Atis este și un soi de măr, care crește pe insulele Filipine. Dar este un măr mai deosebit decât al nostru. Este foarte dulce și foarte repede se strică, deaceea el nu se transportă în alte părți. Noi l-am identificat cu viața unui tânăr, foarte dulce și foarte interesantă”, explică șefa Centrului.

ATIS

La ATIS am întâlnit și beneficiari, voluntari, dar și părinți, care ne-au mărturisit că sunt foarte mulțumiți și bucuroși că există un asemenea Centru în localitatea lor.

„Fiul meu este foarte impresionat de activitatea Centrului, de specialiștii și colegii, prietenii care frecventează acest Centru în calitate de voluntari. Este încântat și pot spune că și-a schimbat chiar și comportamentul, și părerile referitor la unele lucruri importante din viața tinerilor”, spune Corina POTA, mama unui voluntar.

ATIS

„Venim aici și comunicăm cu prietenii, petrecem timpul desenând, discutând despre diferite probleme din societate și soluțiile lor”, afirmă Irina ȚÂGÂRLAȘ, voluntar și beneficiar la ATIS.

Iar specialiștii de la Centru spun că este o mare plăcere pentru ei să lucreze cu tinerii. 

„La centru vin tineri de diferite vârste, începând cu 13-15 ani, până la 24 de ani. Se adresează cu diverse probleme, situații și interese, iar noi ne străduim de fiecare dată să-i ajutăm”, zice Lidia EMCIUC, medic ginecolog la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ATIS.

Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.