Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Plimbările Știripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei

Plimbările Știripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei imprimare

04.11.2015  

Tinerile viitoare mămici de la Orhei vin în fiecare zi de joi la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din oraș. Ele doresc să-și umple bagajul de cunoștințe și să fie pregătite în clipa când în familia lor va apărea un nou membru.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Tinerile mame din Orhei vin în fiecare săptămână la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din oraș. Ele își petrec timpul împreună câteva ore, discută, confecționează diverse elemente și primesc sfaturi utile de la specialiștii centrului.

CSPT Orhei

„Vin de câteva săptămâni la școala mamelor. E ceva foarte util pentru viitoarele mămici, aici ne cunoaștem mai bine pe noi, cunoaștem mediul și semenii noștri care poartă rodul dragostei”, zice Victoria, beneficiar CSPT Orhei.

CSPT Orhei

CSPT Orhei

„Am venit la centrul, fiindcă doresc să primesc sfaturi de la specialiștii de aici, să știu cum să mă comport în perioada sarcinii și după ce va apărea copilul pe lume”, spune Cristina, benecifiar CSPT Orhei.

CSPT Orhei

„Activăm de 2 ani și ne-am convins că este foarte necesar ca tinerii să aibă asftel de centre în localitatea lor. De multe ori se consideră că internetul răspunde la toate întrebările, dar nimic nu se compară cu consultația medicului, a specialistului”, afirmă Angela LUPACESCU, ginecolog.

CSPT Orhei

CSPT Orhei

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei înregistrează anual un număr de 5000 de tineri care se adrezează la specialiștii din centru.

„Tinerii sunt persoane curioase, astfel manifestă diferite situații de risc. În această perioadă e important ca alături de ei să fie persoane care ar putea să-i îndrume pe drumul corect”, declară Svetlana TARAS, șefa CSPT Orhei.

CSPT Orhei

Foto: Arhiva personală a Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei.

CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.