Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova

Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova imprimare

27.11.2015  

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova a fost înființat în anul 2005. Voluntarii Centrului reușesc să influențeze viața semenilor în partea pozitivă, astfel mai puțini colegi de-ai lor consumă băuturi alcoolice și fumează.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

În acest an, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova, împlinește 10 ani de activitate, 10 ani în care specialiștii au muncit și muncesc pentru a educa generații sănătoase.

CSPT Leova

Vizitele obișnuite la medici sau traininguri pe diferite teme, organizate de Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova, îi ajută pe tineri să descopere altfel lumea în care trăim.

„Cea mai mare problemă cu care se adresează tinerii sunt conflictele acestora cu părinții. Odată cu adolecenții am reușit să văd multe lucruri pe care în adolecență eu nu le-am auzit și nu mi-au fost spuse. Chiar și în familia mea nu se discutau subiecte mai personale, dar eu consider că acest lucru este necesar. Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor sunt binevenite în orice raion și pentru orice adolescent”, zice Galina BĂDĂRĂU, psiholog CSPT „Orhideea” din Leova.

CSPT Leova

„În clasa la noi este un băiat care fumează și când intră în clasă se simte acest miros neplăcut. Împreună cu colegii am început să-i facem observații, să-i spunem că nu e bine, că e mai sănătos să cheiltui banii pe o chiflă în loc să-i cheiltui pe țigări. Peste un timp el a început să conștientizeze că e corect ceea ce-i spunem și e util pentru sănătate lui”, povestește un voluntar CSPT „Orhideea”.

CSPT Leova

CSPT Leova

„Satisfacția cea mai mare pentru specialiștii Centrelor este interesul tinerilor față de serviciile pe care le prestăm”, spune Natalia Bejenuță, terapeut CSPT „Orhideea”, Leova.

CSPT Leova

Centrul oferă consultații referitor la:
• Sănătatea generală: alimentaţie, igienă, particularităţile fiziologice;
• Sănătatea reproductivă: dezvoltarea sexuală, contracepţie, sarcină;
• Sănătate mintală: relaţii interpersonale, depresii, stres;
• Probleme sociale: trafic de fiinţe umane, familii social vulnerabile, violenţă, consum de tutun, alcool, droguri.

CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova CSPT Leova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.