Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect” din Nisporeni

Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect” din Nisporeni imprimare

25.05.2016  

În ianuarie 2012, raionul Nisporeni s-a îmbogățit cu mai multă informație. Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect” a devenit un prieten ideal pentru adolescenți și părinții lor.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

De patru ani în orașul Nisporeni a apărut un „colac de salvare” pentru adolescenți. La Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect”, fiecare tânăr poate să-și rezolve problemele. Toate serviciile sunt anonime și confindențiale.

NisProtect

Victoria DAMIR este „mama” voluntarilor. Împreună cu tinerii, ea reușește să informeze adolescenții: despre cum aceștea ar putea face față provocărilor din această perioadă; cum să prevină o infecție sexual transmisibilă; daunele fumatului, alcoolului, drogurilor; modul sănătos de viață.

NisProtect

„Specialiștii sunt foarte comunicabili, de fiecare dată ne vin în ajutor pentru a ne rezolva problemele. Chiar dacă ei sunt mai maturi ca noi, oricum vorbim de la egal la egal”, spun voluntarii CSPT „NisProtect”.

NisProtect

Nisporeni

Nisporeni

Consecințele apar atunci când o problemă este neglijată. Specialiștii de la Centru iau în serios fiecare adresare a pacienților

Elena este beneficiară CSPT „NisProtect”. S-a adresat din motiv că adolescentul ei era dependent de calculator. Datorită specialiștilor, această problemă a fost rezolvată.

NisProtect

NisProtect

„Adolescenții sunt supuși la diferite riscuri, iar rolul Centrului este ca acest segment de trecere a adolescenților să fie pe un drum corect. Noi prestăm servicii chiar și părinților, buneilor, astfel ei primesc recomandări pentru soluționarea situațiilor dificile”, zice Maria SPÂNU, șefa CSPT „NisProtect”.

NisProtect

Foto: arhivă personală

NisProtect NisProtect NisProtect
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.